Creatieve acties

Boerengolf tegen kanker

Nathalie verloor haar man anderhalf jaar geleden aan kanker. Om hem te herinneren organiseerde ze op 9 april 2017 de Boerengolf tegen Kanker. Deelnemers konden ook ontbijten, paaseitjes rapen. Het is duidelijk niet keer dat Nathalie een actie op poten zet: 'We gestart met een kerstmarkt en hebben ook al een spaghettidag georganiseerd.'

Actie in de kijker: Boerengolf tegen Kanker

Actie in de kijker: Tacx@lon tegen Kanker

Tacx@tlon

Leo heeft al tien jaar kanker. Het motiveerde hem om de vzw Nidasjtere op te richten en daarmee geld in te zamelen voor de 1000km van Kom op tegen Kanker en dus voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Want daar put hij moed uit.

Mater Dei Brasschaat Lesmarathon

Omdat steeds vaker jonge mensen rechtstreeks of onrechtstreeks met kanker worden geconfronteerd koos het Mater Dei Instituut van Brasschaat ervoor dit schooljaar een project uit te werken om leerlingen bewust te maken van de wereld van/rond kanker: 'Mater Dei Komt op tegen Kanker'. Het project sensibiliseert de leerlingen een heel jaar via workshops en infomomenten om feestelijk af te sluiten met een heuse lesmarathon ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Mater Dei Brasschaat Lesmarathon

Ontbijt@Telenet voor Kom op tegen Kanker

Ontbijt@Telenet

Telenet neemt voor de derde keer deel aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dit jaar met drie teams.
Om het startgeld te verzamelen, organiseerden de fietsers op 28 januari een succesvolle ontbijtactie in het bedrijf.

Jump: een indoor speelparadijs

De leden van de werkgroep 'Torhout fietst tegen kanker' toverden De Mast en de sporthal voor één dag om tot een indoor speelparadijs. Meer dan 10 springkastelen stonden garant voor enkele uren speelplezier. Ouders en grootouders waren van harte welkom in de gezellige bar. Naast verfrissende drankjes konden ze ook smullen van heerlijke pannenkoeken. Een echt feest dus!
 

KOTK Actie Torhout

KOTK Actie Kortrijk v001 HQ

'Dokters in spe' op de fiets

Acht geneeskundestudentes van de KULeuven, campus Kulak, zullen als team deelnemen aan de 1000 km van Kom op tegen Kanker en moeten dus startgeld inzamelen. Op zaterdag 21 november organiseerden de 'dokters in spe' een kaas- en wijnavond.

Het werd een succesvolle actie: veel lachende gezichten en veel inkomsten voor Kom op tegen Kanker.

Waregem en De Nachtlichtjes

Op 16 oktober 2015 vond een Nachtlichtjestocht plaats in Waregem. De Nachtlichtjes, dat zijn twee 1000 km-teams. Zij zullen allerlei activiteiten organiseren om het sponsorgeld te verzamelen.

Volg hun activiteiten op hun pagina!
 

 

Waregem Nachtlichtjes

Spijker komt op tegen kanker - Hoogstraten

Spijker sport tegen Kanker

De school Spijker in Hoogstraten huldigde op 25 september de nieuwe sportaccommodatie in. Dit gebeuren werd gelinkt aan een actie voor Kom op tegen Kanker. Leerkrachten liepen rondjes op de nieuwe piste en werden gesponsord. Ook andere sporten kwamen aan bod: een voetbalwedstrijd leerkrachten-leerlingen, korfbal, hockey enz. Het evenement werd feestelijk afgesloten met optredens.

1000 km golf voor Kom op tegen Kanker in Lummen

Op 16 augustus 2015 vond op het golfterrein in Lummen een benefietevent plaats ten voordele van Kom op.
Niet minder dan 100 golfers liepen 18 holes (samen zo'n 10 km). Dat is samen 1000 km. Een tevreden organisator Willy Bloemen vertelt over de actie.

1000 km golf voor Kom op tegen Kanker - Lummen

Grimminge leeft

Grimminge leeft

Op 24, 25 en 26 juli 2015 vond voor de dertiende keer 'Grimminge leeft' plaats.
Gedurende drie dagen was er in Geraardsbergen animatie voor jong en oud. Je kon er genieten van optredens, deelnemen aan een quiz, aanschuiven aan een ontbijtbuffet. Er was een jogging voor jong en oud, een tentoonstelling, een rommelmarkt, een kaatswedstrijd, doorlopend kermisattracties en zoveel meer. Drie dagen een fantastisch feest ten voordele van Kom op tegen Kanker!

Advocaten boksen tegen kanker

Advocaten boksen tegen kanker

Op 5 juni 2015 hielden de Antwerpse advocaten een boksgala in het Antwerpse Vlinderpaleis. Tijdens dat gala werd de opbrengst van de benefietactie “Raise The Bar” bekendgemaakt. Bij die actie schonken de advocaten de opbrengst van een dag werken aan Kom op tegen Kanker.
Er werd alvast een cheque van 100.000 euro overhandigd aan Kom op tegen Kanker. De inkomsten van het boksgala waren bij dat bedrag nog niet meegerekend!

 

Advocaten boksen tegen kanker

Pepingen kookt voor Kom op tegen Kanker

Pepingen kookt tegen kanker

In Pepingen werd een traiteurdienst georganiseerd ten voordele van Kom op tegen Kanker: meer dan 900 hoofdschotels gingen de deur uit.  Die werden op voorhand besteld en klaargemaakt door een team enthousiaste vrijwilligers.

Kilo's verliezen, het goede doel steunen

Bij Barco schreven 36 teams zich in om samen gewicht te verliezen ten voordele van Kom op tegen Kanker.

Er werd ook informatie gegeven over gezond eten en gezond leven. Barco sponsorde de deelnemers per verloren kilo.

Barco Weight Challenge 05/02/2013

Kom op tegen Kanker - Toogmarathon Kortemark

Toogmarathon

Op 30 juni 2013 vond in Kortemark de jaarlijkse Toogmarathon plaats. Zoals ieder jaar werd het een groot succes.
Samen met tal van andere acties in de gemeente gaat de opbrengst hiervan integraal naar Kom op tegen Kanker.
Het eindresultaat was een recordbedrag: 85.162 euro

Fietsmarathon

Op 13 juli 2013 organiseerde Alex Van Haecke ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag een fietsevent. Samen met een aantal vrienden fietste hij 6,5 u of 200 km in het park rond het Kasteel van Brasschaat.
Het werd een sportieve en feestelijke familiedag met eet- en drankkraampjes, maar ook optredens van Luc Caals, Sam Verhoeven ... De opbrengst ging naar Kom op tegen Kanker.

Alex en vrienden fietsen tegen kanker - Brasschaat

North Sea Challenge ten voordele van Kom op tegen Kanker - 21 september 2013

Van De Panne tot Knokke

Van De Panne tot Knokke. De volledige Belgische kustlijn en dat al lopend, stappend, fietsend of met de mountainbike. Dat was de uitdaging waarvoor de deelnemers van de North Sea Challenge stonden. Al was er gelukkig de mogelijkheid slechts een deel van het parcours te volgen. De opbrengst ging naar Kom op tegen Kanker.

Spring op tegen Kanker

Van 1 tot en met 3 november 2013 vond in Broechem Spring op tegen Kanker plaats, een driedaagse actie waarbij de paardensport centraal stond. Dit filmpje focust op de ponyjumping die op 2 november georganiseerd werd.

OtD4of5dlSY

Help mee

Doe een gift!