Dag tegen Kanker: bedrijven, scholen ...

Ook bedrijven en scholen kunnen hun solidariteit met kankerpatiënten tonen tijdens de Dag tegen Kanker op volgende manieren:

 • Door op 18 oktober het gele lintje op te spelden. Kom op tegen Kanker stelt gele lintjes tegen een kleine vergoeding ter beschikking.
 • Door tijdens de Dag tegen Kanker het gele lintje te delen via sociale media (Facebook, Twitter en Instagram) met #dagtegenkanker en zo online kankerpatiënten een hart onder de riem te steken.
 • Door in de week voor de Dag tegen Kanker een gepersonaliseerd kaartje te versturen naar kankerpatiënten of hun naasten. Vorig jaar fleurden meer dan 8000 patiënten op dankzij zo’n kaartje. Een kaartje versturen kan tegen oktober gratis via www.dagtegenkanker.be.


Voor bedrijven: wil uw bedrijf meer leren over hoe om te gaan met kanker op de werkvloer? Kom op tegen Kanker biedt informatie-, trainings- en inspiratiesessies aan om bedrijven hierbij te coachen. Wist u dat uw bedrijf ook vriend of partner kan worden van Kom op tegen Kanker? Vind hier alle info.

 

Enkele tips om met uw school inhoudelijk te werken rond kanker:

 • Neem een kijkje op onze website www.allesoverkanker.be. Hier vindt u materiaal om kanker bespreekbaar te maken in de klas.
 • Op dezelfde site vindt u ook een mooi overzicht van boeken over kanker
 • Een greep uit films rond kanker (let op, niet alle films geschikt voor alle leeftijden):
  - Cool kids don't cry
  - 50/50
  - Het meisje met negen pruiken
  - Bucket List
  - Calendar Girls
  - Les bruits des glaçons
  - My Sister's keeper
  - A family
  - Wit
 • Toneel
  - Fried Ringoot: een aantal jaar geleden bracht hij zijn stuk "En.? Alles goed". Contact: www.friedtheater.be 
  - Marleen Merckx: monoloog Wintertulpen. Contact: www.paljas.be/wintertulpen.htm 
 • Lotgenotengroepen
  Op Alles over kanker vindt u alle groepen en hun contactgegevens. Veel lotgenotengroepen brengen ook getuigenissen, aangepast aan het doelpubliek.
 • Preventie
  Over preventie, screening e.d. kunt u zeker contact opnemen met het LOGO (Lokaal Gezondheids-Overleg). Meer info op www.vigez.be.
 • Bezoek ziekenhuis
  Neem contact op met een ziekenhuis in uw buurt voor een bezoek. Kom op tegen Kanker kan desgewenst hierin faciliteren.
 • Kinderwerking
  Via onze kinderwerking hebben we nauwe contacten met de kinderoncologische centra. De daaraan verbonden psychologen brengen vaak uitleg in de klas van een kind met kanker. Contact: Cindy De Wilde, coördinator Kinderwerking, cindy.dewilde@komoptegenkanker.be, 09 267 46 55.
  Meer info over Kinderen en kanker vindt u op Alles over kanker.
 • Jongerenwerking
  Kom op tegen Kanker heeft een jongerenwerking, met buddywerking, ontmoetingsdagen en vakantieweek voor jongvolwassenen (18-35 jaar). Nog meer info vindt u op Kankercounteren.be, onze specifieke site rond jongerenwerking. Contact: Veerle Opdebeeck, coördinator Jongerenwerking, veerle.opdebeeck@komoptegenkanker.be, 02 225 83 98.

 

Meer info?

Help mee

Doe een gift!