Dag tegen Kanker: bedrijven, scholen ...

Ieder jaar krijgt Kom op tegen Kanker de vraag van bedrijven om deel te nemen aan de Dag tegen Kanker. Bedrijven willen hun personeelsleden het gele lintje laten opspelden op de Dag tegen Kanker; om die dag ook op de werkvloer een hart onder de riem te steken van zij die met kanker geconfronteerd worden.

Graag gaan we in op deze vragen en bieden we de gele lintjes aan tegen een kleine vergoeding. Bovendien kunnen bedrijven kennis maken met het specifieke aanbod voor bedrijven rond kanker en werkhervatting.

Tevens krijgt Kom op tegen Kanker de vraag van scholen om hun solidariteit te tonen. Ook zij kunnen deelnemen.

Wenst u als bedrijf, school ... deel te nemen aan de Dag tegen Kanker?

Enkele tips om met uw school inhoudelijk te werken rond kanker:

 • In de week voor de Dag tegen Kanker van 19 oktober 2017 start een publiekscampagne waaraan het grote publiek, en dus ook u, de school, ouders ..., aan kunnen deelnemen. Via de media zult u hierover meer vernemen en neem zeker een kijkje op onze actiesite.
 • Een mooi overzicht van boeken over kanker vindt u op onze site Alles over kanker.
 • Een greep uit films rond kanker (let op, niet alle films geschikt voor alle leeftijden):
  - Cool kids don't cry
  - 50/50
  - Het meisje met negen pruiken
  - Bucket List
  - Calendar Girls
  - Les bruits des glaçons
  - My Sister's keeper
  - A family
  - Wit
 • Toneel
  - Fried Ringoot: een aantal jaar geleden bracht hij zijn stuk "En.? Alles goed". Contact: www.friedtheater.be 
  - Marleen Merckx: monoloog Wintertulpen. Contact: www.paljas.be/wintertulpen.htm 
 • Lotgenotengroepen
  Op Alles over kanker vindt u alle groepen en hun contactgegevens. Veel lotgenotengroepen brengen ook getuigenissen, aangepast aan het doelpubliek.
 • Preventie
  Over preventie, screening e.d. kunt u zeker contact opnemen met het LOGO (Lokaal Gezondheids-Overleg). Meer info op www.vigez.be.
 • Bezoek ziekenhuis
  Neem contact op met een ziekenhuis in uw buurt voor een bezoek. Kom op tegen Kanker kan desgewenst hierin faciliteren.
 • Kinderwerking
  Via onze kinderwerking hebben we nauwe contacten met de kinderoncologische centra. De daaraan verbonden psychologen brengen vaak uitleg in de klas van een kind met kanker. Contact: Cindy De Wilde, coördinator Kinderwerking, cindy.dewilde@komoptegenkanker.be, 09 267 46 55.
  Meer info over Kinderen en kanker vindt u op Alles over kanker.
 • Jongerenwerking
  Kom op tegen Kanker heeft een jongerenwerking, met buddywerking, ontmoetingsdagen en vakantieweek voor jongvolwassenen (18-35 jaar). Nog meer info vindt u op Kankercounteren.be, onze specifieke site rond jongerenwerking. Contact: Veerle Opdebeeck, coördinator Jongerenwerking, veerle.opdebeeck@komoptegenkanker.be, 02 225 83 98.
 • Hebt u een innoverend project rond kanker in gedachten? Misschien kan Kom op tegen Kanker dit project steunen. Meer info 

Help mee

Doe een gift!