Dag tegen Kanker: lokale overheden

De Dag tegen Kanker kent tot nu toe een grote weerklank in de ziekenhuizen. Het is onze ambitie om deze dag van solidariteit ook buiten de ziekenhuismuren te brengen.

 

Lokale overheden kunnen deelnemen aan de Dag tegen Kanker op drie manieren:

 1. Vraag uw personeelsleden om het gele lintje op te spelden als teken van solidariteit.
  Vorig jaar droegen meer dan 250.000 sympathisanten (ziekenhuispersoneel, professionele zorgverleners, donateurs …) het gele lintje om hun betrokkenheid te uiten. Om duurzaamheidsredenen blijven de gele lintjes elk jaar hetzelfde, zodat u ze kunt hergebruiken voor volgende edities. We zouden het dan ook erg appreciëren als u de lintjes van dit jaar bijhoudt voor volgend jaar.
   
 2. Organiseer deugddoende activiteiten voor kankerpatiënten en/of hun naasten in uw lokaal dienstencentrum, rust- en verzorgingsthuis, Sociaal Huis ...
  Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling vergt veel van patiënten en hun omgeving. Daarom is - naast medische verzorging - psychosociale steun, contact met lotgenoten en ontspanning belangrijk. De voorbije jaren organiseerden heel wat ziekenhuizen en zorgorganisaties in Vlaanderen en Brussel succesvolle activiteiten. Denk aan workshops rond stijladvies, relaxatie, gelaatsverzorging … Vind hier inspiratie en tips.
   
 3. Roep uw bezoekers en medewerkers op om een gratis kaartje te sturen naar kankerpatiënten of hun naasten.
  Dat kan vanaf de week voor de Dag tegen Kanker via www.dagtegenkanker.be. Vorig jaar fleurden meer dan 8000 mensen op dankzij zo’n kaartje.

 

Meer info?

Help mee

Doe een gift!