Dag tegen Kanker: tips en inspiratie

Wil u een of meerdere activiteiten organiseren tijdens de Dag tegen Kanker? Hieronder vindt u heel wat inspiratie en tips.

Hartverwarmende activiteiten: inspirerende voorbeelden

Welke activiteiten komen in aanmerking? En welke ondersteuning biedt Kom op tegen Kanker? Hieronder vindt u een aantal inspirerende voorbeelden. Klik op een activiteit en u leest er meer over.

Bekijk hieronder een filmpje over hoe ze het in 2015 aanpakten in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk:

 

Vandaag is het de Dag tegen Kanker. Met de hulp van de diensten pediatrie, pastorale dienst en keuken werden er allerlei initiatieven georganiseerd hier in het ZOL. Ook nog een welgemeende 'merci' aan alle verpleegkundigen, oncocoachen, paramedici en artsen om er elke dag weer te zijn voor onze patiënten.

 

Hoe uw verwenactiviteit bekendmaken?

  • Geef een persoonlijke uitnodiging aan kankerpatiënten.
  • Verspreid flyers.
  • Hang op strategische plaatsen affiches op: ingang, lift, wachtzaal …
  • Maak gebruik van het campagne- en promotiemateriaal van Kom op tegen Kanker.
  • Verspreid eventueel een persbericht.
  • Geef uw activiteit(en) in op www.allesoverkanker.be/activiteiten: dé referentieplaats om activiteiten voor kankerpatiënten bekend te maken. Nog geen login? Stuur dan een mailtje naar webmaster@komoptegenkanker.be.
  • Plaats een bericht op de website, Facebookpagina en/of Twitteraccount van uw organisatie en/of bij relevante partners.
  • Vraag aan de communicatieambtenaar van de gemeente waar uw zorgorganisatie actief is, om uw activiteit aan te kondigen in het gemeentelijk infoblad, de gemeentelijke website en/of de sociale media waarop uw gemeente actief is (bijv. Facebook en Twitter).
  • Vergeet ook niet om uw collega’s tijdig in te lichten zodat zij op hun beurt de patiënten en hun naasten kunnen informeren.
  • Werk samen met bevriende of interessante partners en organisaties.

 

Hoe uw collega’s uitnodigen om het gele lintje op te spelden?

Spoor via het intranet, het personeelsblad en andere interne communicatiekanalen alle personeelseden aan om op de Dag tegen Kanker het gele lintje op te spelden en leg de betekenis ervan uit. Kom op tegen Kanker stelt hiervoor ook communicatiemateriaal ter beschikking via een specifieke online tool. Vraag aan de personeelsdienst, de sociale dienst of een andere dienst om de gele lintjes te verdelen onder de personeelsleden van de verschillende campussen en diensten.

Help mee

Doe een gift!