Vertel ons over uw mangomoment

Welkom!

Hier kunt u ons over uw mangomoment vertellen, over een klein geluksmoment dat u beleefde in de zorgverlening.

We zijn op zoek naar verhalen van patiënten, familieleden, mantelzorgers en zorgverleners. Verhalen over kleine attenties of nauwelijks opgemerkte gebaren van zorgverleners, die van grote waarde zijn voor de zorgbeleving van patiënten
 

  • Ziek zijn gaat gepaard met veel emoties, soms met depressie, angst en andere psychische klachten. De kleine geluksmomenten zijn dus meer dan welkom. Bovendien wijst onderzoek uit dat kleine, positieve belevenissen een gunstige invloed kunnen hebben op de behandeling en het herstel van patiënten.
     
  • Waarom spreken we van een 'mango'moment? In een aflevering van het programma 'Via Annemie' (op Eén), is journaliste Annemie Struyf op bezoek bij Viviane die op de afdeling intensieve zorgen verblijft. Viviane vecht tegen haar ziekte en heeft veel pijn. Annemie vraagt haar wat ze graag nog eens wil doen en ze krijgt als antwoord "een mango eten". Bij haar volgend bezoek heeft Annemie een mango mee voor haar en Viviane geniet van de smaak en straalt van geluk en ontroering.
     
  • Omdat mangomomenten zo waardevol zijn bij de zorgervaring werd een onderzoeksproject opgestart. Het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid KU Leuven gaat, met de ondersteuning van Kom op tegen Kanker, op zoek naar positieve betekenisvolle momenten van oncologische patiënten. Doel van het onderzoek? We willen leren hoe we patiënten meer positieve ervaringen kunnen bieden tijdens hun zorgproces. En uw verhaal helpt ons daarbij.


De vragen met een * zijn verplichte invulvelden.


Kom op tegen Kanker ijvert ervoor dat mangomomenten deel gaan uitmaken van de zorgervaring van alle (kanker)patiënten. Daarom steunen wij het onderzoeksproject rond mangomomenten van professor dr. Kris Vanhaecht (KU Leuven) die door een inhoudelijke analyse van de verhalen zal uitzoeken wat een ervaring nu tot een mangomoment maakt.
Lees hier meer over het onderzoek.
Mogen wij het mangoverhaal dat u zonet neerschreef, in deze studie opnemen? Indien u toestemt, bedanken we u alvast en vragen wij nog een paar minuten van uw tijd, zodat wij nog enkele gegevens in kaart kunnen brengen. Het gaat om demografische gegevens (vb. geslacht, leeftijd, ...) die enkel in het kader van dit onderzoek statistisch verwerkt worden.
We vragen geen naam of adres, we garanderen u volledige anonimiteit.

(klik hiernaast op het pijltje en kies het jaar)

Mogen wij u voor het vervolg van deze studie telefonisch of via e-mail contacteren?
We willen graag wat dieper ingaan op bepaalde aspecten van uw mangoverhaal en zo de ervaring wat beter in kaart brengen. Afhankelijk van het aantal verhalen dat bij de Kankerlijn binnenkomt, is het mogelijk dat de onderzoekers niet iedereen persoonlijk contacteren. Uw verhaal wordt in ieder geval verwerkt in de studie en we zijn u erg dankbaar dat u het met ons hebt willen delen.

U kunt hieronder 'ja' of 'neen' aanvinken. Indien u voor 'ja' kiest, bent u uiteraard niet langer anoniem en krijgen de onderzoekers ook uw identiteitsgegevens, zodat ze u kunnen contacteren.

Help mee

Doe een gift!