1000 km-steden in de bloemetjes gezet

27 september 2015

Mechelen, Vorselaar, Heers, Dilbeek en Wevelgem zijn sinds kort een officiële Kom op tegen Kanker-gemeente. Op die manier wil Kom op tegen Kanker hen bedanken voor hun inzet tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker.
 

De vijf gemeenten ontvingen tijdens de 1000 km duizenden fietsers en hun supporters. Mechelen deed dat zelfs voor het vijfde jaar op rij.
Hoog tijd dus om de gemeenten in de bloemetjes te zetten. De afgelopen vijf weken werden de steden en gemeenten een voor een ingehuldigd tot Kom op tegen Kanker-gemeente.Ze kregen een bord dat ze in hun gemeente kunnen ophangen. 'Zo'n bord is een beetje een eretitel, zoals je baron of bruggraaf wordt. Het moet dan ook een zeldzaamheid blijven', duidt algemeen directeur Marc Michils, die de borden onthulde samen met Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker. 

De burgemeesters verklaarden ontzettend fier te zijn op de nieuwe titel. 'Ik ben trots op de vrijwilligers en de beroepskrachten die het hart op de juiste plaats hebben", zei Jan Seynhaeve, burgemeester van Wevelgem. Heers bestelde zelfs nog borden bij om ermee uit te pakken op verschillende invalswegen.

Help mee

Doe een gift!