In 2016 gaat Kom op tegen Kanker er weer tegenaan

23 december 2015

Minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor mensen die kanker (gehad) hebben en hun naaste omgeving: daar gaan we ook in 2016 voor. U ook? Houd dan zeker deze data in het oog.

1. Dank je wel actievoerders

Kom op tegen Kanker begint zijn jaar met een groot bedankfeest. Dank je wel aan iedereen die meefietste tijdens onze 1000 km, azalea's verkocht tijdens Het Plantjesweekend of andere acties ondernam om Kom op tegen Kanker te steunen. Dankzij jullie kon onze organisatie in 2015 heel wat zorgprojecten steunen die het leven van kankerpatiënten verzachten. Bovendien kon Kom op tegen Kanker dankzij zijn actievoerders ontzettend veel geld in onderzoek investeren - zo'n 10 miljoen euro om precies te zijn. Daarom zeggen we op 16 januari heel luid en duidelijk dank je wel aan onze actievoerders. 

 

2. In 2016 vliegen we er weer stevig in

Jaarlijks krijgen meer dan 38.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Cruciaal voor hen zijn hogere overlevingskansen en een betere levenskwaliteit tijdens en na de behandeling. Wetenschappelijk onderzoek en zorgprojecten zijn dan ook broodnodig. Toch loopt het precies daar soms mis. Patiëntgericht onderzoek is commercieel minder interessant, waardoor de farmaceutische industrie er niet in investeert. En de middelen die de overheid ter beschikking stelt, zijn slechts beperkt.

Daarom springt Kom op tegen Kanker bij. Wij investeren in onderzoek dat een directe invloed heeft op het leven en welzijn van mensen met kanker én waar de financiële nood het hoogst is. Het geld dat we in zulke projecten investeren, zamelen we in op de fietsvierdaagse '1000 km' tijdens het hemelvaartweekend, Het Plantjesweekend in het derde weekend van september en ons gloednieuwe loopevent 'Loop naar de maan'. Daar verneem je vanaf eind februari meer over. 

3. Steun aan iedereen met kanker

Voor kinderen organiseert Kom op tegen Kanker traditiegetrouw het Vakantiekamp. In 2016 vindt het plaats van 2 tot 8 juli. Daarnaast roepen we andere kinderen vanaf eind september een maand lang op hun solidariteit met kankerpatiënten te betuigen door de Pet op te zetten. Voor broers en zussen van kankerpatiëntjes en voor kleuters met kanker organiseren we ontmoetingsdagen. De exacte data kondigen we zo snel mogelijk aan.

Jongeren met kanker kunnen een week op vakantie in Oostende, van 24 tot 28 oktober 2016. Een week lang plezier met lotgenoten, ver weg van het ziekenhuis of bezorgde ouders. Daarnaast organiseert Kom op tegen Kanker om de twee maanden een ontmoetingsdag voor jongvolwassenen met kanker.  

Voor volwassenen biedt Kom op tegen Kanker onder meer een gloednieuwe brochure en bijbehorende workshop rond omgaan met vermoeidheid na kanker. Meer informatie over leven met en na kanker vindt u op allesoverkanker.be. Daar vindt u ook een agenda boordevol activiteiten op maat van mensen met kanker. Tot slot geven we nog graag mee dat de Dag tegen Kanker in 2016 op 20 oktober plaatsvindt. Dan betuigen duizenden Vlamingen met het gele lintje onze solidariteit met kankerpatiënten. 

 

 

Help mee

Doe een gift!