20ste editie Plantjesweekend goed voor een verkooprecord

21 september 2014

Kom op tegen Kanker heeft de 20ste editie van het Plantjesweekend afgesloten met een verkoop van 279.240 azalea’s. Hiermee is het record van vorig jaar – 264.640 plantjes – verpulverd.

Marc Michils, campagneleider van Kom op tegen Kanker, reageert enthousiast: 'Tijdens een jubileumeditie je beste verkoop ooit optekenen, dat is natuurlijk geweldig. Ik wil dan ook alle Vlamingen bedanken die een plantje kochten. Maar mijn grootste dank gaat uit naar de duizenden verkopers die in bijna 250 gemeenten uren- of dagenlang azalea’s aan de man gebracht hebben.'

Onder de plantjesverkopers bevonden zich enkele acteurs van THUIS. Annick Segal (Rosa in de serie), Bart Van Avermaet (Waldek), Monika Van Lierde (Ann), Wim Stevens (Tom) en Katrien De Ruysscher (Judith) hebben door hun steun mee een vuist gemaakt tegen kanker. Ook Kom op tegen Kanker-voorzitter Frank Deboosere verkocht mee plantjes.

De traditionele plantjesverkoop werd dit jaar voor het eerst aangevuld met de verkoop van digitale azalea’s. Die worden nog tot het einde van de maand te koop aangeboden via www.komoptegenkanker.be.

De opbrengst van deze actie zal vooral gebruikt worden voor steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Zo worden de palliatieve zorg en lotgenotengroepen ondersteund, zijn er vrijwilligers actief in meer dan 40 ziekenhuizen en kunnen mensen bij de Kankerlijn terecht voor een luisterend oor of nuttige informatie. Voor kinderen en jongeren met kanker worden dan weer speciale activiteiten opgezet.

Bekijk de foto's.

Help mee

Doe een gift!