290.460 verkochte azalea’s maken vuist tegen kanker

18 september 2016

Met 290.460 verkochte azalea’s was het Plantjesweekend weer een schot in de roos. De organisatie zamelde met de actie 2.033.220 euro in. Dat geld zal ze in verschillende steun- en zorginitiatieven voor kankerpatiënten investeren. Kom op tegen Kanker bedankt de vele plantjeskopers, maar tegelijk ook de duizenden actievoerders voor hun inzet tijdens de voorbije drie dagen.

Tijdens de 22ste editie van het Plantjesweekend werden 290 460 azalea’s verkocht, goed voor ruim 2 miljoen euro. Daarmee overtreft de inzamelactie het record van vorig jaar. Toen brachten actievoerders 288 875 azalea’s aan de man.

Om dit resultaat te behalen vatten duizenden vrijwilligers van 311 plantjesploegen sinds vrijdag post aan winkels, op markten of in bedrijven. Zelfs in de voetbalstadions van Club Brugge en KV Oostende konden supporters zich dit jaar een plantje aanschaffen. In totaal werden op 600 locaties verspreid over gans Vlaanderen azalea’s verkocht.

Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker: ‘Jaarlijks krijgen meer dan 38.000 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Ik heb dit weekend zelf mogen vaststellen hoe duizenden plantjeskopers en -verkopers mee een vuist tegen deze ziekte hebben gemaakt. Ik vond het bijzonder hartverwarmend. Jullie niet-aflatend enthousiasme bouwt bruggen die geen enkel kankermonster kan vernietigen.’

Opbrengst integraal naar strijd tegen kanker
Ook Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, reageert tevreden en benadrukt dat elke verkochte azalea ook écht een verschil maakt: ‘Iedere euro die we met de plantjesverkoop inzamelen, investeren we weloverwogen terug in onze strijd tegen kanker. Met het geld kunnen we onze Kankerlijn en de vele zorgvrijwilligers in meer dan 45 ziekenhuizen actief houden. Maar evengoed ondersteunen we er lotgenotengroepen mee of organiseren we activiteiten voor kinderen met kanker.’

Wat is het Plantjesweekend?
Het Plantjesweekend is een actie van Kom op tegen Kanker. Tijdens het derde weekend van september zetten honderden plantjesploegen zich in om zo veel mogelijk azalea’s te verkopen. Een plantje kost 7 euro. De opbrengst gaat integraal naar verschillende steun- en zorgprojecten voor kankerpatiënten. Het Plantjesweekend vond dit jaar plaats op 16, 17 en 18 september. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1995. Daarmee was het nu aan zijn 22ste editie toe.

 

Help mee

Doe een gift!