Algemeen rookverbod in horeca vanaf 2012 goedgekeurd in Senaat

20 november 2009

De Senaat heeft gisteren de uitbreiding van het rookverbod in de horecasector goedgekeurd. Hierdoor wordt roken vanaf 1 januari 2012 verboden in alle horecazaken.

"Met een algemeen rookverbod vermijden we het onvrijwillig passief meeroken. Mensen die beslissen om niet te roken, moeten in die keuze worden gerespecteerd. De vrijheid van een individu stopt waar de vrijheid van een ander begint", aldus CD&V-fractieleidster Sabine de Bethune.

De VLK is tevreden met deze nieuwe stap en hoopt dat het wetsvoorstel vlot zijn weg vindt door de Kamer, zodat de huidige onduidelijkheid over de regelgeving snel verdwijnt. In restaurants geldt er bij ons nu al een totaal rookverbod. Maar in cafés is er voorlopig een regeling die voor onduidelijkheid zorgt. Zo mag er in cafés waar voorverpakte levensmiddelen worden verkocht die tenminste drie maanden houdbaar zijn (chips, bierworstjes, repen chocolade, nootjes...) nog worden gerookt. In cafés waar bijvoorbeeld spaghetti of verse soep worden aangeboden, mag niet worden gerookt.

 

Help mee

Doe een gift!