Alleenstaande (ex-)kankerpatiënten: u kunt ons helpen!

04 juni 2015

Een alleenstaande kankerpatiënt heeft in de loop van zijn ziekteproces vaak extra nood aan ondersteuning in de thuisomgeving.
UZ Leuven, SEL GOAL (Samenwerkingsinitiatief Eerstelijnsgezondheidszorg) en Kom op tegen Kanker onderzoeken samen deze noden. Zij willen in het arrondissement Leuven het bestaande zorgaanbod op een structurele manier op elkaar afstemmen zodat de kankerpatiënt beroep kan doen op een gecoördineerd zorgaanbod dat maximaal afgestemd is op zijn behoeften en dat van zijn mantelzorger(s). 

Streefdoel is een vraag-gestuurde zorg, het tijdig detecteren van patiënten zonder een (in)formeel zorgnetwerk en het opstellen van een proactief zorgbeleid, rekening houdend met de autonomie van de patiënt en zijn/haar waarden en voorkeuren.

Om dit te realiseren is er input nodig van de patiënten zélf. U kunt als alleenstaande kankerpatiënt helpen met de ontwikkeling van zo'n transmuraal zorgpad. 
Kom naar de focusgroep op dinsdag 16 juni in Leuven en help op die manier andere alleenstaande patiënten met kanker.

Wat gebeurt er concreet op 16 juni? 

We brengen (ex-)kankerpatiënten samen om te luisteren naar uw ervaring met uw ziekte en behandeling.

Wie kan deelnemen? (Ex-)kankerpatiënten die alleenstaand zijn of alleenstaand waren tijdens het ziekteproces en de behandeling.

Het gesprek start om 13.30u, eindigt rond 15.30u en wordt begeleid door de projectcoördinator van SEL GOAL en een medewerker van Kom op tegen Kanker. De bijeenkomst vindt plaats in Leuven, in de Justus Lipsiusstraat 40 (studio 2 van het MCH focus).
Hebt u vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met Kristien Cremie, projectcoördinator op 016/301 434, of stuur een e-mail naar kristien.cremie@selgoal.be.

U wilt zich inschrijven? Prima! Inschrijven kan tot maandag 15 juni op hetzelde nummer of e-mailadres.

Help mee

Doe een gift!