Campagne Kom op tegen Kanker en VRT: 'Iedereen tegen Kanker'

10 maart 2015

Vandaag is tijdens een persconferentie de campagne ‘Iedereen tegen Kanker’ voorgesteld. Kom op tegen Kanker en de VRT slaan opnieuw de handen in mekaar in de strijd tegen kanker.
 

Een grootse campagne die op 30 maart start, zal elke Vlaming uitdagen om mee een vuist te maken tegen kanker. Iedereen moet in actie komen, elk initiatief telt, zolang het maar centen oplevert tegen kanker. Op 26 april vormt de liveshow op Eén het hoogtepunt van de campagne.
Acties kunnen vanaf nu geregistreerd worden op Iedereentegenkanker.be. Daar staat een lege kaart van Vlaanderen. Bij elke geregistreerde actie wordt een button vastgepind op de plaats waar de actie plaatsvindt. De boodschap is dus duidelijk: kleur de kaart van Vlaanderen in met acties en stuur ze de wereld in met de hashtag #iedereentegenkanker.

- Op maandag 30 maart geeft het Eén-programma Iedereen beroemd het startschot voor de sensibiliserings- en fondsenwervingscampagne van Kom op tegen Kanker. De campagne zal vier weken duren. Iedereen beroemd wordt die dag eenmalig Iedereen tegen kanker. Opvallende teams van telkens twee bekende Vlamingen stampen opmerkelijke projecten uit de grond om geld in te zamelen. Deze projecten en initiatieven willen de mensen aanzetten om in actie te komen tegen kanker.

- Iedereen tegen kanker heeft een toepasselijk campagnelied: Iedereen is van de wereld, van de Nederlandse band The Scene. Frontman Thé Lau kreeg vorig jaar te horen dat zijn  keelkanker niet meer te behandelen is. Toen hij van Kom op tegen Kanker de vraag kreeg om een van zijn bekendste nummers te lenen voor de campagne, was hij meteen akkoord. Op 30 maart wordt de benefietsingle op Vlaanderen losgelaten en is het nummer te koop. Thé Lau heeft zelf de eerste regel van Iedereen is van de wereld opnieuw ingezongen en vervolgens neemt het kruim van de Vlaamse muziekwereld, liefst 35 artiesten,  het lied van hem over.

- De liveshow op Eén op 26 april vormt het hoogtepunt van vier weken actie. De Iedereen tegen kanker-show wordt die dag rechtstreeks uitgezonden vanuit de Zuiderkroon in Antwerpen. Marcel Vanthilt zal de show in goede banen leiden, hij zal terugblikken op enkele opmerkelijke acties, er zullen getuigenissen zijn van patiënten en onderzoekers. Een indrukwekkend telefoonpanel, BV’s en gewone Vlamingen, zullen klaar zitten om giften te ontvangen en uiteraard wordt ook het eindbedrag van alle inzamelacties onthuld.

Help mee

Doe een gift!