'De Pet op tegen Kanker' maakt kanker bespreekbaar bij kinderen

22 september 2015

Kom op tegen Kanker en Ketnet lanceren een campagne die kanker bespreekbaar maakt in scholen. De speelse opzet - het kopen en pimpen van een pet - maakt de campagne toegankelijk voor 2,5- tot 12-jarigen. Ontdek alle informatie over deze actie op www.depetoptegenkanker.be. 

Vanaf 23 september zijn Petpakketten te koop voor 8 euro bij Colruyt, Dreamland, Okay en Standaard Boekhandel. Ze bevatten een pet, stiften en een textieltattoo van Ketnet. Hiermee kunnen kinderen hun pet pimpen en kankerpatiënten een hart onder de riem steken. Ook BV’s zoals Natalia, Emma Bale en Ian Thomas doen mee. Sien, Thomas en Maureen van de KetnetBand hebben dan weer het campagnelied ‘De pet op!’ gemaakt, met bijhorende videoclip. Als sluitstuk wordt Ketnet op 21 oktober 1 dag Petnet.

In samenwerking met Uitgeverij Averbode lanceert Kom op tegen Kanker daarnaast een educatief luik voor de tweede graad: een gratis verhaal en lessenpakket. De 193.600 exemplaren van het 25 bladzijden tellende boekje worden onder alle leerlingen van het 3de en 4de leerjaar verdeeld. Het boek - ‘De Pet op tegen Kanker!’ - volgt het verhaal van een jongetje, Wout, wiens opa en juf kanker krijgen. Het lessenpakket stelt Kom op tegen Kanker in pdf-formaat gratis ter beschikking aan de bijna 6.000 leerkrachten van de 2de graad. Conform de eindtermen kan dit in het leerplan ingepast worden. 

Frank Deboosere, campagneleider van Kom op tegen Kanker, licht toe: 'Met deze frisse campagne bereiken we bijna 700.000 leerlingen. Hen helpen om kanker bespreekbaar te maken is van groot belang.'

Marc Michils, algemeen directeur Kom op tegen Kanker, vult aan: 'Elk dag krijgen 107 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben, waaronder ook ouders en grootouders. Door kanker bespreekbaar te maken op school wil Kom op tegen Kanker een beter kader creëren voor de leerlingen die kanker van dichtbij beleven.'

De opbrengst van deze actie gaat naar het jaarlijkse vakantiekamp voor kinderen met kanker.

Help mee

Doe een gift!