Gezocht: innovatieve projecten voor psychosociale zorg

16 december 2014

Het Fonds Suzanne Duchesne, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, en Kom op tegen Kanker lanceren samen een oproep voor vernieuwende projecten die de levenskwaliteit van (ex)-kankerpatiënten helpen verbeteren. Een bedrag tot 880.000 euro is hiervoor beschikbaar.

Het Fonds Suzanne Duchesne, dat recent werd opgericht binnen de Koning Boudewijnstichting, wil steun bieden aan kankeronderzoek in de Federatie Wallonië-Brussel. In Vlaanderen heeft Kom op tegen Kanker reeds een traditie opgebouwd in de ondersteuning van projecten die vernieuwende vormen van psychosociale zorg bij kanker uitwerken en/of uittesten. Beide organisaties hebben daarom beslist om de krachten én de financiële middelen te bundelen, en één gemeenschappelijke projectoproep voor vernieuwende kankerzorg uit te schrijven.

Ons land scoort hoog wat betreft de medische zorg voor mensen met kanker. Anderzijds zijn er nog heel wat tekorten inzake de psychosociale ondersteuning van patiënten en hun omgeving. Voor deze niet strikt medische zorg is traditioneel ook minder budget beschikbaar.

Daarom betreft deze gemeenschappelijke oproep van het Fonds Suzanne Duchesne en Kom op tegen Kanker specifiek projecten en initiatieven die niét tot de reguliere medisch-oncologische zorg behoren, maar die bijdragen tot een betere levenskwaliteit van ex-kankerpatiënten en hun omgeving. Zowel praktijkgerichte onderzoeksprojecten als implementatieprojecten komen in aanmerking, op voorwaarde dat ze vernieuwend zijn, een meerwaarde betekenen voor de zorg en/of voor de patiënt, multipliceerbaar zijn in de bredere zorgsector en wetenschappelijk onderbouwd.
De oproep staat open voor alle niet-commerciële zorg- en onderzoeksinstellingen. Projecten kunnen vanuit één centrum of Gemeenschap worden ingediend, maar de voorkeur gaat naar projecten waarbij centra uit Vlaanderen en uit de Federatie Wallonië-Brussel samenwerken. Deze samenwerking wordt met een financiële bonus beloond.

Voor de oproep is een totaal budget van maar liefst 880.000 euro beschikbaar. Alle informatie over deze oproep en het reglement vindt u hier.

Help mee

Doe een gift!