Iedereen tegen Kanker van start

31 maart 2015

Gisteren gaf het Eén-programma 'Iedereen beroemd' het startschot voor de campagne 'Iedereen tegen Kanker', een initiatief van Kom op tegen Kanker en de VRT. Een maand lang zal heel Vlaanderen actie voeren tegen kanker, met als hoogtepunt een liveshow op Eén op zondag 26 april. De benefietsingle ‘Iedereen is van de wereld’ is intussen te koop en Café Corsari is gestart met de Tombola tegen Kanker.

 • Linde Merckpoel en Marleen Merckx zetten de actie 'De Rossen tegen Kanker' in de verf. Ze dagen iedereen uit om samen zoveel mogelijk rosse en andere centjes te verzamelen op een maand tijd. De centjes gaan integraal naar Kom op tegen Kanker. In 'Iedereen beroemd' legden ze het principe van de Rospot uit: ‘Ga de sticker halen bij KBC of Lidl, plak hem op eender welke pot, vul het met centjes en breng hem voor 25 april binnen bij KBC. Op 26 april proberen we een hele container - de grootste Rospot van Vlaanderen - te vullen met alles wat er de weken voordien is ingezameld.’
 • Tom Waes en Pascal Braeckman gaan op de Kouter in Gent hun voorlopig grootste uitdaging aan: een groots openlucht benefietrestaurant organiseren voor hun actie Koken tegen Kanker. Op zaterdag 11 april gaan ze voor liefst duizend couverts. Geen balletjes in tomatensaus. Geen pensen. Maar wel: een supergerecht, samengesteld met de hulp van Flemish foodie Jason Blanckaert. Wie graag een uniek gerechtje proeft in het gezelschap van Tom en Pascal, rept zich best naar de Kouter in Gent, op zaterdag 11 april vanaf 11 uur.
 • 'Kwartier tegen kanker' is het initiatief van Peter Van de Veire en Bartel Van Riet. Iedereen kan tegen een vergoeding naar keuze jeugdbewegingen inhuren per kwartier voor allerlei klusjes. Klust u zelf graag mee voor het goede doel of wilt u weten waar er overal in Vlaanderen geklust wordt, neem dan zeker een kijkje op www.iedereentegenkanker.be.
 • Café Corsari lanceerde gisteren een wekelijkse 'Tombola tegen Kanker'. Johan Boskamp en Karl Vannieuwkerke gaven alvast het startschot voor exclusieve prijzen die met sport te maken hebben. Elke maandag start Café Corsari met een nieuwe tombola, die loopt vanaf de bekendmaking tot de zondag nadien. Dit gebeurt een hele maand lang, tot en met maandag 20 april.  
  Bart Peeters en Siska Schoeters verzamelen prijzen rond muziek
  Umesh Van Gaver en Ben Segers brengen items mee rond gastronomie  
  Thomas Vanderveken en Eva Mouton hebben prijzen rond kunst in de aanbieding
  Bieden op deze tombola gebeurt via een sms naar 4342

De hele maand lang kunt u op de website www.iedereentegenkanker.be volgen wat er allemaal gebeurt rond de campagne.
U vindt er ook alle praktische informatie rond de campagne. 

Help mee

Doe een gift!