Kankermeldpunt publiceert jaarverslag

25 februari 2016

Kom op tegen Kanker publiceert vandaag het jaarverslag 2015 van het Kankermeldpunt (pdf)

Daaruit blijkt dat het Kankermeldpunt als belangenbehartiger van de (ex-)kankerpatiënt en zijn naasten hard nodig blijft.

Uit het jaarverslag blijkt

  • dat het Kankermeldpunt heel hard nodig blijft. Er zijn nog steeds meldingen van mensen die na hun behandeling geen verzekering kunnen afsluiten. Er zijn nog altijd patiënten die niet goed geïnformeerd zijn over de nevenwerkingen van een behandeling voor de therapie wordt opgestart. Ook de kost van een behandeling blijkt geregeld een pijnpunt. Mensen raken nog altijd in financiële problemen door hun ziekte en behandeling of raken nadien niet meer aan een job. Kom op tegen Kanker zal op deze thema's blijven inzetten.
  • dat het Kankermeldpunt een paar mooie resultaten heeft geboekt. Zo werd bijvoorbeeld de toegang tot de schuldsaldoverzekeringen voor ex-kankerpatiênten verbeterd. Voortaan kunnen doctoraatsbursalen na kanker zonder problemen deeltijds hun onderzoekswerk hervatten. En het kabinet van minister De Block werkt momenteel op vraag van Kom op tegen Kanker aan een regeling voor een betere terugbetaling voor het bewaren van eicellen en zaadcellen. Tegen het einde van 2016 zpu deze vruchtbaarheidsbehandeling kosteloos moeten zijn.

Om nog beter te kunnen opkomen voor het recht van patiënten op de beste behandeling, zorg en re-integratie, versterkte Kom op tegen Kanker het team van Kennis en Beleid met een beleidsmedewerker. Hij zal ervoor zorgen dat de stem van de paiënt nog beter gehoord wordt bij het beleid
.Lees hier het volledige Jaarverslag.

Help mee

Doe een gift!