Kom op tegen Kanker en Cédric Hèle instituut reiken samen award uit

12 december 2016

Oncologe Christel Fontaine van het UZ Brussel kreeg vandaag de eerste award voor 'meest zorgzame collega' uit handen van de directeur van Kom op tegen Kanker, Marc Michils.
 

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse event van het Cédric Hèle instituut.
De arts werd door verschillende collega’s genomineerd voor haar dagelijkse toewijding voor kankerpatiënten en voor haar team.

Marc Michils, directeur Kom op tegen Kanker: ‘Kom op tegen Kanker streeft ernaar om kankerpatiënten niet enkel medisch maar ook menselijk de beste zorgen te geven. Uit de vele getuigenissen blijkt dat deze dame oncologe wonderen doet op beide vlakken. Ze verdient dan ook dit virtuele standbeeld van "meest zorgzame collega".'

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse event van het Cédric Hèle instituut. Op dat event voor zorgverleners van kankerpatiënten staat psychosociale oncologie centraal. Het instituut stelde voor het eerst ook een jaarindex van wetenschappelijk psychosociaal kankeronderzoek samen. De index werd vandaag officieel voorgesteld.

Kom op tegen Kanker en Cédric Hèle instituut: intensieve samenwerking!

Het Cédric Hèle instituut wil de kwaliteit en het opleidingsaanbod van de zorg voor kankerpatiënten verhogen. Dat streefdoel sluit nauw aan bij de doelstellingen van Kom op tegen Kanker. Daarom besliste Kom op tegen Kanker om vanaf nu formeel intensief met het Cédric Hèle instituut samen te werken en o.a. de financiering van de activiteiten van het instituut op zich te nemen.

Help mee

Doe een gift!