Kom op tegen Kanker tegen verloning met bedrijfswagens

03 december 2014

Kom op tegen Kanker lanceert samen met de Bond Beter Leefmilieu (BBL) en het Netwerk Duurzame Mobiliteit een petitie tegen de verloning met bedrijfswagens en brandstof. De huidige fiscale gunstregeling voor bedrijfswagens zorgt voor langere files en meer luchtvervuiling.

De petitie nam een beloftevolle start en krijgt de steun van gerenomeerde professoren economie, fiscaliteit en politicologie. Ze pleit voor een afbouw van de fiscale gunstregeling en de inkomsten moeten integraal gebruikt worden voor een verlaging van de lasten op arbeid. Ook moet de overheid een performant openbaar vervoer waarborgen.
Gerenomeerde professoren economie, fiscaliteit en politologie gaven meteen hun steun. Politicoloog Dave Sinardet is één van hen. Hij noemt salariswagens het laatste taboe in het debat over belastingshervormingen. Dat taboe willen we eindelijk doorbreken! Daartoe hebben we nu een unieke kans. De nieuwe federale regering overweegt een belastingsverschuiving. De Europese Commissie dringt er op aan. Een tax shift kan er ook voor zorgen dat het aantrekkelijker is om lonen in euro uit te betalen, dan in de vorm van wagens en diesel.

Kom op tegen Kanker wil dus dat de overheid het fiscaal gunstregime voor bedrijfswagens afbouwt en het geld gebruikt voor een daling van de lasten op arbeid. Liever lagere werkgeversbijdragen en een beter loon dan een bedrijfswagen meer in de file!

Help mee

Doe een gift!