Kom op tegen Kanker werkt samen met Zorgbedrijf Antwerpen

09 september 2015

Door de toenemende nood aan ondersteuning van kwetsbare senioren zoekt Kom op tegen Kanker partners om mee vorm te geven aan deze zorg.

Na een geslaagd proefproject en een samenwerking op de Dag tegen Kanker 2014 wordt het Zorgbedrijf Antwerpen een van die partners. Het aanbod vult de dienstverlening van Kom op tegen Kanker immers goed aan. 

Wat houdt het aanbod van het Zorgbedrijf in?

  • Concrete activiteiten, in de vorm van infosessies, die informeren maar tegelijk het contact bevorderen tussen de deelnemers.
  • Vanaf september 2015 zullen er naast de infosessies ook andere activiteiten aangeboden worden waaruit de dienstencentra dan kunnen kiezen: creatieve workshops, praatcafés, culturele activiteiten met film, theater, tentoonstellingen enz.
  • Een volgende stap is het ontwikkelen van een toolbox om de uitrol van de activiteiten in alle lokale dienstencentra te bevorderen. Zo’n toolbox zou kunnen bestaan uit een draaiboek voor het organiseren van de praatcafés, een overzicht van de sociale kaart en voorzieningen voor kankerpatiënten, een module voor vorming en ondersteuning van de mantelzorgers, vrijwilligers en medewerkers van de dienstencentra enz.
  • De opgedane kennis tijdens het aanbieden van de activiteiten kan een neerslag vinden in een best practice voor alle dienstencentra. Niet alleen voor Antwerpen, maar als voorbeeld voor andere lokale dienstencentra in Vlaanderen.
  • De apotheose van de samenwerking zal de Dag tegen Kanker zijn op 15 oktober 2015. Tijdens die dag roept Kom op tegen Kanker op tot solidariteit met de kankerpatiënten. Dit jaar wil het Zorgbedrijf Antwerpen ook gele lintjes aanbieden, er zal een gezonde maaltijd aangeboden worden en een speciaal gebakje, gedrapeerd met een geel lintje. In verschillende dienstencentra zullen ook hartverwarmende activiteiten aangeboden worden.

meer info?
- activiteiten: www.allesoverkanker.be/activiteiten
- www.zorgbedrijfantwerpen.be

 

 

Help mee

Doe een gift!