KRC Genk maakt voetbalstadion rookvrij

20 juli 2016

Voetbalclub KRC Genk verbiedt roken vanaf 31 juli. De club volgt daarmee het voorbeeld van Anderlecht en Club Brugge.
 

"We zijn een sportclub, en willen dus een gezonde levensstijl promoten. We zijn bovendien ook een gemeenschapsclub, met duizenden gezinnen en kinderen in de tribunes aan wie we het goede voorbeeld willen geven”, zegt CEO Patrick Janssens.

De Luminus Arena wordt komend voetbalseizoen volledig rookvrij. Vanaf 31 juli 2016 zullen supporters die graag een sigaretje roken dit enkel buiten het stadion kunnen doen. Het gaat om een uitbreiding van het bestaande reglement. Roken in de binnenruimtes van het stadion was al langer niet toegestaan.

CEO Patrick Janssens: “Als je in een voetbalstadion rookt dan is dat niet alleen ongezond voor jezelf, maar ook voor de mensen rondom je. We krijgen daarover steeds meer opmerkingen van bezorgde supporters. We zijn een sportclub, en willen dus een gezonde levensstijl promoten. We zijn bovendien ook een gemeenschapsclub, met duizenden gezinnen en kinderen in de tribunes aan wie we het goede voorbeeld willen geven.”

KRC Genk gaat daarmee ook in op een vraag van Kom op tegen Kanker. Zij lanceerden begin dit jaar een oproep bij alle voetbalclubs in 1ste Klasse om hun stadion rookvrij te maken.

 

Help mee

Doe een gift!