Kunsttentoonstelling om 25 jaar Kom op tegen Kanker te vieren

20 november 2014

25 jaar creatief actievoeren, 25 jaar spraakmakende campagnes, 25 jaar vechten. Dat mag niet ongemerkt voorbijgaan. Kom op tegen Kanker ging ter gelegenheid van zijn verjaardag een samenwerking aan met kunstenaars uit verschillende disciplines. Rode draad voor de kunstwerken is de azalea, een zacht symbool in de harde strijd tegen kanker.

Marc Michils, campagneleider van Kom op tegen Kanker: 'We hebben aan een selecte groep kunstenaars gevraagd om een creatie te maken en het resultaat wordt een tentoonstelling die we openstellen voor onze actievoerders. Zij men immers het succes van Kom op tegen Kanker.'

De artistieke belichting van 25 jaar strijd is te bewonderen in een prestigieuze tentoonstelling in de Verbeke Foundation. De actievoerders krijgen gratis toegang tot de tentoonstelling, als dank voor hun inzet. Zij krijgen hiervoor een uitnodiging. De tentoonstelling loopt van 28 november 2014 tot en met 29 maart 2015 in de Verbeke Foundation, Westakker in Kemzeke. Ze is te bezoeken van donderdag tot zondag, telkens van 11u tot 18u. De Verbeke Foundation is gesloten van 22 december tot en met 3 januari 2015.

De groep kunstenaars is gevarieerd en bestaat uit een bloemenkunstenaar, illustratoren, mode-ontwerpers, grafittikunstenaars en fotografen. Maar ook een conceptueel kunstenaar, een beeldend kunstenaar en installatiekunstenaars die verbonden zijn aan Verbeke Foundation namen deel aan het project. Lees meer informatie over de kunstwerken en de kunstenaars.

Het campagnebeeld van 25 jaar Kom op tegen Kanker is van de hand van Eva Mouton. Zij engageerde zich ook voor het ontwerpen van de illustratie voor een tote bag.

Help mee

Doe een gift!