Thé Lau deelt ‘Iedereen is van de wereld’ als campagnelied voor Kom op tegen Kanker

12 februari 2015

De campagne van Kom op tegen Kanker, in samenwerking met de VRT, zal dit jaar een toepasselijk campagnelied krijgen: 'Iedereen is van de wereld', van de Nederlandse band The Scene. Frontman Thé Lau kreeg vorig jaar te horen dat zijn keelkanker niet meer te behandelen is. Toen hij van Kom op tegen Kanker de vraag kreeg om een van zijn bekendste nummers te lenen voor de campagne, zegde hij meteen toe.

Thé Lau heeft zelf de eerste regel van 'Iedereen is van de wereld' opnieuw ingezongen. Het kruim van de Vlaamse muziekwereld (waaronder Bart Peeters, Clouseau, Will Tura en Jan Leyers) neemt het lied vervolgens van hem over, met een unieke benefietversie als resultaat. Deze versie van 'Iedereen is van de wereld' zal te koop worden aangeboden. 
De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker.

Campagneleider Frank Deboosere: 'We zijn Thé Lau zeer dankbaar dat hij wil meewerken aan de campagne van Kom op tegen Kanker. Omdat hij zelf tegen de ziekte vecht, kan dit lied een hart onder de riem betekenen voor iedereen die zelf of in zijn of haar omgeving met kanker af te rekenen krijgt.'

Help mee

Doe een gift!