Loop naar de Maan sluit succesvol en feestelijk af!

14 oktober 2016

De deelnemers van de campagne 'Loop naar de Maan' werden 6 maand geleden uitgedaagd om de afstand van 384.450 kilometer tussen de aarde en de maan al lopend te overbruggen.
 

Ze liepen in totaal niet minder dan 512.645 kilometer bijeen!De loopprestaties werden gesponsord en leverden 265.150 euro op.
Kom op tegen Kanker nodigde alle lopers die minstens 200 euro hebben ingezameld uit voor een laatste feestelijk rondje op en rond de Muur van Geraardsbergen, nu zondag 16 oktober. De koploper gaat naar huis met een echte ster.

128.195 kilometer meer afgelegd dan beoogd
Op 23 maart lanceerde Kom op tegen Kanker de eerste editie van 'Loop naar de Maan'. De bedoeling was om samen met vele lopers de afstand naar de maan, 384.450 km, te overbruggen en zo kanker letterlijk én figuurlijk naar de maan te lopen. Tine Embrechts, Saartje Vandendriessche en Bart De Pauw zetten hun schouders mee onder het initiatief. 2834 sportievelingen engageerden zich. Ze legden de afstand af en deden er zelfs nog tienduizenden kilometers bij. Vandaag staat de teller op 512.645 kilometer. Dat zijn er 128.195 meer dan de oorspronkelijke ambitie.

Meters Tine Embrechts en Saartje Vandendriessche kunnen hun geluk niet op: ‘We did it! We hebben de maan bereikt en zijn er zelfs voorbij gelopen. Wat een ongelooflijke topprestatie. We zetten weer een fameuze stap vooruit in onze strijd tegen kanker. Bedankt aan iedere loper.’. 

265.150 euro naar kankeronderzoek
De lopers van 'Loop naar de Maan' konden zich laten sponsoren. Dat bracht 265.150 euro op. De som gaat naar klinische studies over het gebruik van niet-terugbetaalde geneesmiddelen voor de behandeling van kinderkankers en zeldzame kankers bij volwassenen.

Campagne sluit feestelijk af op Muur van Geraardsbergen
De 2016-editie sluit zondag 16 oktober feestelijk af bij volle maan. Voor alle lopers die minstens 200 euro hebben ingezameld, wordt een exclusieve slotloop met randanimatie georganiseerd op en rond de muur van Geraardsbergen. De deelnemer die over de campagne heen de hoogste score (combinatie van gelopen kilometers en ingezamelde euro’s) behaald heeft, mag zich voortaan eigenaar van een echte asteroïde noemen.

Zie ook www.loopnaardemaan.be

Help mee

Doe een gift!