Manneken-Pis zet de pet op tegen Kanker

16 oktober 2015

Brussels bekendste ketje strijdt vanaf 17 oktober mee tegen kanker. Manneken-Pis draagt dan de pet uit de meest recente campagne van Kom op tegen Kanker en Ketnet. Kijk hier naar de foto's.
De Pet op tegen Kanker!’ wil kanker bespreekbaar maken in scholen en roept leerlingen van het kleuter- en basisonderwijs op om een pet te kopen en te pimpen. Tot woensdag 21 oktober ondersteunt Manneken-Pis de actie.

Ans Persoons, schepen voor Nederlandstalige aangelegenheden, Participatie en Wijkcontracten, en Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, nodigen u op zaterdag 17 oktober om 11u uit in de Militiezaal van het gemeentehuis van Brussel voor de officiële plechtigheid. Om 12 uur onthult Marc Michils het standbeeld in zijn nieuwe kostuum. De patiëntjes die meewerkten aan de campagne en videoclip, zijn uitgenodigd.

Frank Deboosere, campagneleider bij Kom op tegen Kanker, reageert alvast verrukt: ‘Het is hartverwarmend dat de bekendste burger van België onze actie zal steunen. Temeer omdat Manneken-Pis als kind de perfecte ambassadeur is! Het is een ludieke manier om onze jonge doelgroep te bereiken.’ 

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker, is enthousiast: ‘De Pet op tegen Kanker is voor Kom op tegen Kanker belangrijk omdat het kanker bespreekbaar maakt bij jonge kinderen. Dat Manneken-Pis de komende dagen daar ook zijn schouders onder zet is fantastisch!’

Alle informatie over deze actie is te vinden op www.depetoptegenkanker.be. 

Help mee

Doe een gift!