Recordaantal inschrijvingen voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker

24 maart 2015

Het maximum aantal inschrijvingen voor de 1000 km van Kom op tegen Kanker is bereikt.
Aan de vierdaagse fietstocht die van 14 tot en met 17 mei door Vlaanderen trekt, zullen maar liefst 600 teams deelnemen. Dit is een absoluut record in de zesjarige geschiedenis van het evenement.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: “Het is ongelooflijk om te zien hoe de 1000 km van Kom op tegen Kanker jaar na jaar meer mensen samenbrengt. Elk jaar word ik er getroffen door de emotionele betrokkenheid van de deelnemers. Ik wens hen dan ook alle succes toe bij de trainingen en bij het inzamelen van het startgeld.”
De deelnemende teams zamelen elk 5000 euro in, waardoor de zesde editie van de 1000 km van Kom op tegen Kanker zeker is van een recordopbrengst van 3 miljoen euro. Dat geld zal worden besteed aan onderzoek naar de oorzaken en aanpak van therapeutisch falen. Steeds meer kankerpatiënten worden met succes behandeld door de beschikbaarheid van efficiënte strategieën (chirurgie, radiotherapie, geneesmiddelen …). Toch blijkt een aantal patiënten niet of slechts tijdelijk geholpen te worden door deze behandelingen. De oorzaak van dit therapeutisch falen is vaak omdat de tumor resistent is tegen een behandeling of omdat tijdens de behandeling resistentie ontwikkeld wordt. Het na verloop resistent worden van uitgezaaide tumoren tegen beschikbare kankertherapieën vormt bovendien de belangrijkste reden waarom patiënten met kanker overlijden.

Het onderzoek omvat de ontwikkeling van nieuwe behandelingsstrategieën om resistentie en therapeutisch falen in het algemeen te voorkomen of te omzeilen. Het doel is zoals steeds om de overlevingskansen en de levenskwaliteit van de kankerpatiënt te verbeteren.

Tijdens de voorbije 5 edities zamelde de actie al 8.830.000 euro in. Voor de zesde editie krijgen de teams het gezelschap van meters en peters An Swartenbroekx, Tina Maerevoet, Jelle Cleymans en Tomas Van Den Spiegel. “600 ploegen die elk 5 000 euro bijeen sprokkelen is al een prestatie op zich”, vindt An Swartenbroekx. “Maar dan, die kilometers in de benen krijgen! Ik vermoed dat er tussen al die enthousiastelingen veel beginners zijn - zoals ik - die zichzelf willen overstijgen voor het goede doel. Dat geeft me hoop. En hoop, daar draait deze hele actie toch om!”

Meer info over de 1000 km van Kom op tegen Kanker vindt u op www.1000km.be

Help mee

Doe een gift!