Succesvolle 15de Dag tegen Kanker

19 september 2014

De 15de editie van de Dag tegen Kanker, op 18 september, was weer een groot succes: honderden verwenmomenten en andere activiteiten voor duizenden kankerpatiënten, honderden vrijwilligers in het getouw en duizenden ziekenhuisbezoekers die het gele lintje opgespeld kregen.

Solidariteit is er liefst het hele jaar door, maar één keer per jaar doen we dat expliciet, op de Dag tegen Kanker. VLK-vrijwilligers nodigden opnieuw alle ziekenhuisbezoekers uit om het gele lintje op te spelden, symbool van verbondenheid en medeleven met duizenden kankerpatiënten. Ook demens.nu besteedde opnieuw speciale aandacht aan mensen met kanker, en het Zorgbedrijf Antwerpen organiseerde in een paar woonzorg- en dienstencentra activiteiten.

De waaier aan activiteiten in ziekenhuizen was opnieuw enorm. In tal van ziekenhuizen waren er bijvoorbeeld wensbomen: mensen konden een berichtje opschrijven en in de boom hangen. Er werden ook duchtig handen, voeten, hoofden, nek, rug ... gemasseerd. De innerlijke mens werd gesterkt met een speciaal ontbijt, smoothie, lunch, dessert tot een wijnproeverij toe. Enkele BV's, zoals Luc Steeno, Lynn Wezenbeeck, Angelique Vandewinkel en Dana Winner staken een hart onder de riem. Daarnaast waren er talloze infosessies en uiteenlopende workshops: stijladvies, voeding, relaxatie, mindfulness ... En ten slotte was er ook tijd voor wat muziek, een samenzijn, een kopje koffie, een gesprekje ... Beklijvend en hartverwarmend.

Vanaf volgend jaar schuift de Dag tegen Kanker een maandje op, en vindt hij plaats iedere derde donderdag van oktober. Stip dus alvast 15 oktober 2015 aan.

Help mee

Doe een gift!