Wevelgem gekroond tot Kom op tegen Kanker-gemeente

28 augustus 2015

Wevelgem werd deze week in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange steun aan Kom op tegen Kanker. Afgelopen hemelwaartweekend ontving de West-Vlaamse gemeente nog duizenden fietsers en hun supporters tijdens de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Om de gemeente te bedanken ontving het een bord met "Kom op tegen Kanker-gemeente op. 

Zo'n bord is zo'n beetje een eretitel, zoals je baron of bruggraaf wordt. Het moet dan ook een zeldzaamheid blijven", duidt algemeen directeur Marc Michils. 

Sanne Maes, die bij Kom op tegen Kanker verantwoordelijk is voor West-Vlaanderen, gooide een aantal cijfers op tafel. "Een half jaar geleden namen acht teams uit Wevelgem deel aan de 1.000 km. Dat betekent dat Wevelgem 40.000 euro kon geven. Bovendien verkoopt de gemeente al 20 jaar azalea’s in september en zamelde Wevelgem 5.280 euro in om in naam van Kom op tegen Kanker deel te nemen aan de 20 km van Brussel. "Ik ben trots op de vrijwilligers en de beroepskrachten die het hart op de juiste plaats hebben", zei burgemeester Jan Seynhaeve.

Help mee

Doe een gift!