Ellen,

hoofdmonitor Brussendag en -weekend

‘Keer op keer geniet ik van het moment waarop de wat onwennige sfeer bij het toekomen na het eerste spel omslaat in een hecht groepsgevoel. Dan weet ik dat het goed is wat we doen.

Ik ben al een 5-tal jaar hoofdmonitor van het brussenweekend. Dat is een weekend dat speciaal georganiseerd wordt voor de 12 tot 18-jarige broers en zussen van kinderen met kanker. Voor de 6 tot 12-jarigen is er een brussendag.

We weten allemaal wat er speelt, maar dat hoeft niet uitgesproken te worden. Dat kan zeker, maar weten is meestal genoeg. Samen plezier hebben, staat op de voorgrond. Dat is geweldig om zien. Er samen even volledig voor gaan. Even gewoon kind zijn.

Dat is wat mijn mama ook heeft gedaan voor mij en mijn twee zussen. Toen onze vader 18 jaar geleden overleed aan een hersentumor, heeft ze er samen met een hecht netwerk van familie, buren en vrienden voor gezorgd dat ons leven zo normaal mogelijk verder liep, dat we gewoon kind konden blijven. Op die manier was er naast verdriet, bezorgdheid en pijn ook plaats voor kracht, liefde, hoop, … en plezier.’