Floor,

stagiaire op de dienst Campagne

‘Tijdens mijn studie communicatiemanagement kreeg ik de kans om stage te lopen bij Kom op tegen Kanker. Ik heb geen moment getwijfeld. Ik heb mijn vader verloren aan kanker, ik weet wat het is om een ziek gezinslid te hebben. Ik wist dus ook dat Kom op tegen Kanker heel veel doet, voor heel veel mensen. Daar wilde ik deel van uitmaken, ik wilde mijn steentje bijdragen. Want mijn vader is er niet meer maar er zijn veel mensen die nog geholpen kunnen worden.

Tijdens mijn stage op de dienst campagne en evenementen ben ik vooral bezig geweest met de voorbereidingen van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Van het opzoeken van e-mailadressen tot het deelnemen aan statusmeetings met alle partners. Indrukwekkend om te zien hoeveel mensen bij zo een evenement betrokken zijn en hoeveel erbij komt kijken. De vier dagen van de 1000 km zelf mogen meebeleven was absoluut het hoogtepunt van mijn stage! Je ziet het resultaat van je inspanningen, je hoort de verhalen en je voelt de sfeer, zo overweldigend en warm. Dan besef je dat je hebt meegewerkt aan iets wat voor heel veel mensen heel veel betekent. Toen heb ik wel wat traantjes weggepinkt.

Het was een leuke en leerrijke periode, maar soms ook confronterend. Omdat ik zelf mijn papa verloren heb aan kanker. Maar ik besef nu ook dat we niet alleen zijn, dat veel gezinnen hetzelfde rouwproces doormaken. En ik heb ook gezien dat heel Vlaanderen zich keihard inzet voor de strijd tegen kanker. Dat biedt een beetje troost, op de een of andere manier.’