Hilde,

verantwoordelijke Schenkingen en Legaten

“Mijn vader was geneesheer. Ik zag vroeger veel patiënten passeren, dus een omgeving als die van Kom op tegen Kanker schrok mij niet af.

Kom op tegen Kanker is een professionele organisatie die voor haar identiteit opkomt, daar ben ik trots op. En het is een hoopgevende ontwikkeling dat een groeiende groep mensen besluit om Kom op tegen Kanker een plaats te geven in hun testament. Samen leveren ze een enorm belangrijke bijdrage aan de strijd tegen kanker. Aan wetenschappelijk onderzoek dat ernaar streeft kanker eerder op te sporen en beter te genezen. En aan de onmisbare psychosociale zorg die Kom op tegen Kanker in Vlaanderen mogelijk maakt voor duizenden kankerpatiënten en hun naasten, vanaf het moment dat de diagnose is gesteld.

 

Iedereen die overweegt iets na te laten aan Kom op tegen Kanker, kan bij mij terecht. Mijn doel is hun nalatenschap volgens hun eigen wensen vast te leggen en te vertellen wat Kom op tegen Kanker doet met hun geld. Zo kunnen zij met een gerust hart een besluit nemen. Mensen die Kom op tegen Kanker opnemen in hun testament zijn vaak zelf getroffen door de ziekte of kennen iemand die ermee geconfronteerd is. Zij willen hun steentje bijdragen, naar eigen vermogen, om de strijd te verlichten of te verbeteren.

 

Er zijn veel mensen met een warm hart. Ik word meestal heel gastvrij ontvangen en voer intense, vertrouwelijke gesprekken. Praten over je levenseinde is niet gemakkelijk, er komt enige schroom bij kijken, maar ik probeer mensen goed aan te voelen en een luisterend oor te bieden. Dat leverde al veel mooie herinneringen op.’