Kristien,

eventcoördinator

‘Kom op tegen Kanker organiseert fondsenwervende evenementen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Denk maar aan de 1000 km voor Kom op tegen Kanker en Loop naar de Maan. Daarnaast zetten we evenementen op touw die communiceren waar Kom op tegen Kanker mee bezig is. Zo organiseren we jaarlijks de beursuitreiking, waarbij we de gelden die we hebben ingezameld via acties, donateurs of erflaters overhandigen aan de laureaten. Een mooie erkenning voor het volhardende werk van de kankeronderzoekers én een kans voor ons om te vertellen wat we precies doen met het geld dat ons werd toevertrouwd.

Tijdens een evenement ben ik zo gefocust dat ik niet stilsta bij het emotionele verhaal. Pas ’s avonds dringen de verhalen echt door. Soms kan ik die niet van mij afzetten. Maar dat hoeft ook niet. Het feit dat ik iets kan doen voor die mensen geeft ontzettend veel energie. Ik ben beginnen werken voor Kom op tegen Kanker omdat ik wilde bijdragen aan het verhaal van mensen met kanker en hun omgeving. Een verhaal van moed, kracht, bergen verzetten. Ik dacht dat het mij energie en voldoening zou geven. Dat is ook gebleken. Men zegt wel eens: als je een job doet die je graag doet, hoef je de rest van je leven niet meer te werken. In mijn geval is dat echt zo.

‘Samen sterk’ is de kapstok in alles wat wij doen. Alleen met de steun van geëngageerde actievoerders, partners en sponsors kunnen wij een evenement naar een hoger niveau tillen. Ik kom zo veel mensen tegen die het beste van zichzelf geven en aan de kar willen trekken om een verschil te maken in de strijd tegen kanker. Samen met al die fijne mensen geslaagde evenementen organiseren, en met het ingezamelde geld projecten financieren die op grotere schaal het verschil kunnen maken, daar doe ik het voor.’