Leo,

medewerker Giftenverwerking

‘Iedereen kan de strijd tegen kanker steunen met een gift. Bij Kom op tegen Kanker komen dagelijks stortingen toe, zowel van particulieren als van bedrijven. Jaarlijks verwerken wij tussen de 200.0000 en 250.000 transacties. Speciale commissies, elk met experten uit het domein, bepalen wat er met dat geld gebeurt. Zij gaan uiterst professioneel te werk en kiezen voor toekomstgericht onderzoek en projecten die ten goede komen aan kankerpatiënten en mensen die herstellen van kanker.

Voor giften vanaf 40 euro op jaarbasis krijg je een fiscaal attest. Daarmee recupereer je tot 45 procent van het gestorte bedrag. Mensen moeten voor hun gift een fiscaal attest ontvangen op het juiste adres met daarop het juiste bedrag. Daar zorg ik voor. Ik hou van correct cijferwerk. Een eurocent is een eurocent, het moet gewoon kloppen. Ik heb een ernstige visuele beperking maar dat belemmert mij niet om mijn job goed te doen. Ik heb een groot scherm en maak gebruik van spraakondersteuning en vergrotingssoftware. Dat werkt perfect. Ik heb mijn beide grootvaders en mijn schoonbroer verloren aan kanker, dat heeft meegespeeld in mijn keuze voor deze job.

De voorbije jaren hebben we het aantal giften en donaties zien toenemen. Maar ze blijven broodnodig. De werkelijkheid wijst het uit. Het aantal kankerpatiënten blijft toenemen. De overlevingskansen stijgen, maar er zijn nog te veel mensen die leven met de gevolgen van kanker of die de strijd verliezen. Ook het vlak van preventie en het vroegtijdig opsporen van kanker is er nog veel werk aan de winkel. Dat kan alleen met de steun van onze vele gulle donateurs.’