Tine,

onderzoekster

‘Het is altijd een passie van mij geweest om vraagstukken op te lossen. Als kind al. En ik was onderzoekend. Vaak wist ik niet exact wat ik wou onderzoeken, dat veranderde ook elke week, maar ik had veel ambities, nog steeds.

Als jong meisje ging ik vervolgens experimenteren met dingen in de tuin, bloembollen kruisen enz. en mijn bevindingen hield ik dan bij in een echt laboschrift. Ook tijdens de lessen biologie was ik zo geboeid door de wondere wereld van planten en dieren tot ik plots besefte: het menselijk lichaam is eigenlijk het meest complexe en interessante dat er bestaat.

Daarom ben ik biomedische wetenschappen gaan studeren. En toen ik daar de eerste keer les kreeg over kanker en ontdekte hoe die ziekte werkte, waarom sommige cellen plots spontaan een mutatie ondergingen of ongecontroleerd begonnen te delen én vooral dat we eigenlijk nog altijd niet goed weten waarom dat gebeurt, wist ik het zeker: ik wou kankeronderzoek doen. En  voila, dat is wat ik nu doe bij Dr. Amant, wiens onderzoek mee gefinancierd wordt door Kom op tegen Kanker en over kankers tijdens de zwangerschap gaat.

Mijn doctoraatsstudie gaat over een heel zeldzaam, erg agressief type baarmoederkanker. Da’s nu 6 jaar geleden en volgend jaar is mijn doctoraat afgerond. Ik heb net het nieuws gekregen dat mijn paper zal verschijnen in een toonaangevend internationaal vakblad, zalig!’

Lees hier meer over het onderzoek waar Tine aan meewerkt.