Kom op tegen Kanker zet zich in om samen met ziekenhuizen, thuiszorgorganisaties, ziekenfondsen … te werken aan de beste zorg voor kankerpatiënten en hun naasten. Een dag per jaar vragen we expliciet aandacht voor hen, en organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. We roepen op om verbondenheid met kankerpatiënten te tonen en vragen aandacht voor hen, hun hulpverleners en al wie om hen bekommerd is.

Talloze zorgorganisaties in Vlaanderen en Brussel nemen deel. Elk jaar zijn er veel activiteiten voor patiënten en hun naasten, en dragen meer dan 200.000 sympathisanten het gele solidariteitslintje.

Dag tegen Kanker 2017

Ook dit jaar wordt de Dag tegen Kanker een hartverwarmende dag. Op donderdag 19 oktober 2017 roept Kom op tegen Kanker Vlamingen op die dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen. 
  • Honderden vrijwilligers in Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen spelden bezoekers een geel lintje op. De personeelsleden van ziekenhuizen dragen die dag ook het gele lintje. Personeelsleden van tal van gemeenten, woonzorgcentra, zorgorganisaties zoals het Wit-Gele Kruis, Familiehulp, Landelijke Thuiszorg … tonen zich die dag solidair.
  • Net zoals de voorbije jaren spannen ziekenhuizen, huizenvandemens, lokale dienstencentra (o.a. Zorgbedrijf Antwerpen) zich in om voor hun patiënten en cliënten die dag deugddoende activiteiten te organiseren. Er zijn workshops rond stijladvies, voeding, relaxatie, mindfulness, muziek, smoothies, massages … .
  • Tal van BV’s en prominenten dragen opnieuw hun steentje bij. 
  • Net als de voorbije jaren zal iedereen kunnen deelnemen aan een publiekscampagne, in de week voorafgaand aan de Dag tegen Kanker. U vindt er tijdig hier meer informatie over.
  • Op de sociale media is er eveneens aandacht voor de Dag tegen Kanker.

Wenst u als organisatie ook deel te nemen aan de Dag tegen Kanker 2017?

Geïnteresseerd? Bekijk zeker onze pagina met tips en inspiratie, en ook de FOTO's van de vorige Dag tegen Kanker, op 20 oktober 2016.


Wilt u doorheen het jaar kankerpatiënten in uw omgeving een hart onder de riem steken, neem dan een kijkje op allesoverkanker.be.
Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd voor patiënten en hun naasten door ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker. Neem een kijkje op www.allesoverkanker.be/activiteiten.

Help mee

Doe een gift!