Dag tegen Kanker 2017

Ook in 2017 was de Dag tegen Kanker weer een hartverwarmende dag. Op donderdag 19 oktober riep Kom op tegen Kanker Vlamingen op om die dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen. Een oproep die door heel Vlaanderen gevolgd werd.
 
  • Honderden vrijwilligers in Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen speldden bezoekers een geel lintje op. De personeelsleden van ziekenhuizen droegen die dag ook het gele lintje. Personeelsleden van tal van gemeenten, woonzorgcentra, zorgorganisaties zoals het Wit-Gele Kruis, Familiehulp, Landelijke Thuiszorg … toonden zich die dag solidair.
  • Net zoals de voorbije jaren spanden ziekenhuizen, huizenvandemens, lokale dienstencentra (o.a. Zorgbedrijf Antwerpen) zich in om voor hun patiënten en cliënten die dag deugddoende activiteiten te organiseren. Er waren workshops rond stijladvies, voeding, relaxatie, mindfulness, muziek, smoothies, massages … . 
  • Iedereen kon deelnemen aan een publiekscampagne, in de week voorafgaand aan de Dag tegen Kanker: door een kaartje te sturen naar een patiënt (bijna 8400 mensen deden dit) of door het gele lintje te delen via sociale media.
  • Op de sociale media was er immens veel aandacht voor de Dag tegen Kanker.
  • Tal van BV’s en prominenten droegen opnieuw hun steentje bij.

Bekijk het fotoalbum van de editie 2017 op Facebook.

Wilt u doorheen het jaar kankerpatiënten in uw omgeving een hart onder de riem steken, neem dan een kijkje op allesoverkanker.be.
Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd voor patiënten en hun naasten door ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker. Neem een kijkje op www.allesoverkanker.be/activiteiten.

Help mee

Doe een gift!