Terugblik Dag tegen Kanker 2015

Ziekenhuizen

Zorgorganisaties

Gemeenten

De Dag tegen Kanker was ook dit jaar weer een hartverwarmende dag. 

Op 15 oktober 2015 riep Kom op tegen Kanker Vlamingen op die dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten door een geel lintje te dragen. In 2016 zal de Dag tegen Kanker plaatsvinden op 20 oktober.

  • Honderden vrijwilligers in Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen speldden bezoekers een geel lintje op. De personeelsleden van ziekenhuizen droegen die dag ook het gele lintje, net als personeelsleden van tal van gemeenten. En ook zorgorganisaties zoals het Wit-Gele Kruis, Familiehulp, Landelijke Thuiszorg … toonden zich die dag solidair.
  • In totaal werden zo'n 150.000 gele lintjes opgespeld. Op Facebook telde het bericht van de Dag tegen Kanker 45.000 views en er werden 2562 kaartjes naar de ziekenhuizen gestuurd als gebaar van solidariteit.
  • Net zoals de voorbije jaren spanden ziekenhuizen, huizenvandemens, lokale dienstencentra (o.a. Zorgbedrijf Antwerpen) zich in om voor hun patiënten en cliënten die dag deugddoende activiteiten te organiseren. U ontdekt de ziekenhuizen, gemeenten en zorgorganisaties die deelnamen via de buttons bovenaan deze pagina. Er waren workshops rond stijladvies, voeding, relaxatie, mindfulness, muziek, smoothies, massages … .
  • Tal van BV’s en prominenten droegen hun steentje bij: Dana Winner in Jessa Hasselt, Barbara Dex en Margriet Hermans in AZ Turnhout, Jacques Vermeire in Imelda Bonheiden, minister De Block in UZ Brussel, … Ook de aanwezigheid van Frank Deboosere, Jean-Jacques Cassiman en Marc Michils werd geapprecieerd door patiënten, bezoekers, vrijwilligers en professionals.

Bekijk hier de FOTO's van de Dag tegen Kanker 2015.
- 15 oktober: een dag om nooit te vergeten
- Lotgenoten en zorgorganisaties
-
Ziekenhuizen
-
Gemeenten

- Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd voor patiënten en hun naasten door ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker. Neem een kijkje op www.allesoverkanker.be/activiteiten.
- Als zorgorganisatie een activiteit organiseren voor kankerpatiënten en hun naasten? Klik dan door voor tips, inspirerende voorbeelden en contactinformatie.

Help mee

Doe een gift!