Ellen, medewerker Kankerlijn

Ellen, diensthoofd Psychosociale Diest van Kom op tegen Kanker

Delen

'Bij de Kankerlijn sta ik iedereen te woord die een vraag heeft over kanker of die nood heeft aan een persoonlijk gesprek. Ik ben sociaal verpleegkundige van opleiding en wil mee het verschil maken. Enerzijds door naar mensen te luisteren en hen te steunen, maar ook door problemen aan te kaarten en voorstellen te formuleren waarmee men op beleidsniveau aan de slag kan. Want de ziekte op zich is al onrechtvaardig, maar als je dan ook nog eens op tal van muren botst ... Daar wil ik mee werk van maken want dat frustreert mij enorm.'

'Natuurlijk is het soms zwaar. Maar als je ziet wat een moed en veerkracht mensen hebben en hoeveel solidariteit en warmte er is, dan geeft mij dat energie. Als je voelt dat mensen een sprankeltje hoop hebben als ze de telefoon neerleggen – geen valse hoop, want die geef ik niet – dan weet je dat je iets hebt kunnen betekenen. Of als je de weg hebt kunnen wijzen naar een lotgenotengroep en ze bellen of mailen terug om je te bedanken. Ja, daar haal ik mijn voldoening uit.'