Tycho Verbelen

'Ik voel me overal even welkom'

Delen

Tycho Verbelen werkt als districtscoördinator Lokale Fondsenwerving voor Kom op tegen Kanker. Hij is het aanspreekpunt voor al onze actievoerders in Oost-Vlaanderen.

‘Als districtscoördinator bij Kom op tegen Kanker ben ik het eerste aanspreekpunt voor actievoerders in Oost-Vlaanderen. Het is mijn taak om hen te motiveren en te enthousiasmeren. Ik verschaf praktische informatie, geef tips om fondsen te werven en neem de drempelvrees weg. Dat doe ik intussen drie jaar. Voordien werkte ik in een uitgesproken commerciële omgeving, waar het menselijke aspect steeds meer in de verdrukking kwam. Bij Kom op tegen Kanker proberen we uiteraard ook zoveel mogelijk geld in te zamelen, maar de mensen die hun schouders daaronder zetten, doen dat vanuit hun eigen motivatie. Dat maakt een groot verschil. Ik moet niemand overtuigen: alles komt heel spontaan. Zelf werk ik op heel afwijkende uren, vaak ook ’s avonds of tijdens het weekend. Onze actievoerders doen alles op vrijwillige basis, dus ik pas me aan. Maar ik krijg er heel veel voor terug. Ik voel me overal even welkom. Dat sterkt me om dit te blijven doen. Ook in digitale tijden blijft menselijk contact ontzettend belangrijk. Het is een vorm van respect om hen persoonlijk te benaderen. Voor die mensen ben ik het gezicht van Kom op tegen Kanker. Neem dat persoonlijke weg, en we verliezen veel van onze kracht.’

Heb je zelf ook zin gekregen om je in te zetten in de strijd tegen kanker? Fijn! 

Tycho Verbelen

© Joost Joossen