Janne, monitor vakantiekamp

Delen

‘Ik leerde het vakantiekamp kennen via een reportage op televisie. Toen ik 21 werd – de minimumleeftijd voor monitoren – heb ik me meteen aangemeld. Deze zomer ga ik voor de derde keer mee. Kinderen met kanker kunnen niet zomaar op kamp met de jeugdbeweging. Ze zijn gevoelig voor infecties en hebben medische zorgen, aangepaste voeding of extra rust nodig. Op het vakantiekamp gaan dokters en  verpleegkundigen gewoon mee. De behandeling blijft dus lopen. Verder verschilt ons kamp niet zoveel met dat van de jeugdbeweging. We spelen en knutselen, zingen een kamplied en voeren toneeltjes op. Alles draait rond plezier maken. Even opnieuw kind kunnen zijn: dat doet deugd.'

Op kamp kunnen patiëntjes gewoon opnieuw kind zijn.

Janne Van Parys

Vrijwilliger vakantiekamp

'’t Is mooi om te zien hoe de kinderen er openbloeien en zorg dragen voor elkaar. Ook voor ouders, broers of zussen is zo’n adempauze welkom. Doordat we de zorg even van hen overnemen, kunnen zij wat meer aandacht schenken aan elkaar en dingen doen die anders moeilijk lukken, zoals zelf op vakantie gaan. Na het kamp moet ik altijd even mentaal bekomen. Het is niet eerlijk wat die kinderen moeten doormaken. Op het vakantiekamp heb ik geleerd dat geluk kostbaar is en dat ik met weinig gelukkig kan zijn.’

 

Ontdek hier alle info over het vakantiekamp.