Seminarie vrijwilligers en solidariteit

Kom mee op tegen corona: zeven tips

Delen

Nu we door het coronavirus niet meer naar het werk of school gaan en niet meer bij elkaar op (zieken)bezoek kunnen, ziet onze wereld er een stukje eenzamer uit. Tegelijk leeft er ontzettend veel solidariteit in Vlaanderen. Zet je beste beentje voor en help mee!

Er zijn heel wat manieren om de gevolgen van de coronacrisis te verzachten. Wij sommen er zeven voor jou op.

1. Stuur een videoboodschap of kaartje

Videoboodschap Kristel Verbeke

Stuur iemand die je nu even niet kunt bezoeken een videoboodschap op zijn of haar smartphone of via TV. Check #éénvoorallen. Of stuur gratis 10 kaartjes met de post.

2. Word crisisvrijwilliger

Meld je online aan bij hulpvoorhelden.be om hulpverleners te helpen. Registreer je, dan kan een hulpverlener, zorginstelling of ziekenhuis in je buurt je contacteren.

3. Check #vlaanderenhelpt

Op Twitter, Facebook en Instagram vind je onder #vlaanderenhelpt heel wat initiatieven die hulp kunnen gebruiken.

Vlaanderen helpt

4. Ga fake news tegen

Volg en share net als Kom op tegen Kanker de officiële berichten van de FOD Volksgezondheid. Die zijn correct en wetenschappelijk geverifieerd. Ook de VRT-rubriek 'factchecker' scheidt fake van echt nieuws. En op onze website allesoverkanker.be is alle info altijd wetenschappelijk gecheckt. We geven richtlijnen over waar je info vindt over kanker en corona.

5. Vul elke dinsdag de enquête in

De KU Leuven, de Universiteit Hasselt en Universiteit Antwerpen brengt met het 'corona-citizenscienceproject' onze gedragsverandering in kaart om zo de impact van de maatregelen week na week te meten. Doe mee!

6. Help de voedselbanken een handje

De voedselbanken hebben momenteel te weinig vrijwilligers omdat hun eigen vrijwilligers vaak senioren zijn die tot de (corona)risicogroep behoren. Help een handje!

7. Registreer je op vlaanderenvrijwilligt.be

Vlaanderen helpt

Registreer je bij de Vlaamse overheid als je een concreet engagement aangaat. Zo ben je verzekerd.