Webinar kanker in tijden van het coronavirus

Kom op tegen Kanker organiseert webinars over kanker en coronavirus voor patiënten

Delen

Kom op tegen Kanker brengt op dinsdag 14 april en dinsdag 28 april om 18 uur kankerspecialisten samen in de webinars ‘Kanker in coronatijden’ en 'Welzijn in coronatijden' om online vragen van kankerpatiënten en hun naasten te beantwoorden. Herbekijk ze!

In het eerste webinar spelen Hannelore Denys (medisch oncoloog UZ Gent), Mark De Ridder (radiotherapeut UZ Brussel) en Paul Van Schil (oncologisch chirurg UZA) live ‘vanuit hun kot’ in op alle vragen, zorgen en twijfels die bij patiënten leven. In het tweede webinar zijn Inge Knaepen (psycholoog), Patrick Neven (oncoloog), Iris Brandt (sociaal werker) en Wim Geluykens (onderzoeker-jurist Kom op tegen Kanker) aan het woord. Deelnemers konden vooraf hun vragen insturen via komoptegenkanker.be.

Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker: ‘Voor mensen met kanker zijn dit extra onzekere tijden. Zij moeten niet alleen omgaan met hun eigen ziekte, maar ook met de stress, risico's en twijfels die het coronavirus oproept. Daarom wil Kom op tegen Kanker hen nu extra informeren, ondersteunen en verbinden. Op dinsdag 14 april en 28 april brengen we kankerspecialisten samen die live antwoorden bieden op de vragen van patiënten tijdens een webinar. Deelnemers kunnen vooraf hun vragen insturen. Zo spelen we in op wat echt leeft bij onze doelgroep.’

Vragen en bezorgdheden delen via vragenformulier

Zitten (ex-)kankerpatiënten in de risicogroep voor het coronavirus? Zal er een impact zijn op hun behandeling? Is het aangewezen om chemotherapie of een andere behandeling in het ziekenhuis te krijgen? Welke operaties worden uitgesteld? Hoe blijft de kwaliteit van kankerzorg behouden in tijden van crisis? Hoe ga je om met angst en onzekerheid als het coronavirus op de loer ligt en je kanker hebt (gehad)? Of hoe kun je er zijn voor een zieke in je buurt? Hoe kun je praktische hulp zoals ziekenvervoer krijgen of organiseren? Kankerpatiënten en hun naasten bepalen zelf welke onderwerpen in het webinar aan bod komen. Ze kunnen vooraf hun vragen insturen via het vragenformulier.

Webinars herbekijken

Om de webinars te herbekijken moet je niets downloaden. Je moet je enkel met je e-mailadres registreren.