De 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Preventie en patiënt centraal in nieuwe jaarkalender

Kom op tegen Kanker organiseert geen massa-events meer tot eind 2020

Delen

Het vakantiekamp voor kinderen met kanker, de 100km-run, de 1000 km en Walk the Talk gaan niet door in 2020. Dat heeft Kom op tegen Kanker, met heel veel spijt in het hart, definitief beslist. Het Plantjesweekend, Dag tegen Kanker en andere kleinschaligere patiëntenactiviteiten staan mits de nodige voorzorgsmaatregelen op dit moment op de planning.

Hoe microscopisch klein het coronavirus ook is, het heeft grote gevolgen voor ons allemaal. In het belang van de volksgezondheid wil Kom op tegen Kanker niet het risico nemen om zoveel mensen, onder wie (ex-)patiënten en zorgverleners, bij elkaar te brengen. Gezondheid is de kern van onze missie en preventie een van onze pijlers. Daarom lassen we de activiteiten af waarop te veel of te kwetsbare mensen aanwezig zouden zijn. Het is in deze onvoorspelbare coronatijden de enige beslissing die 100 % verantwoord is.

Afgelast dit jaar:

  • Vakantieweek voor kinderen met kanker
  • De 100km-run
  • De 1000 km
  • Walk the Talk

Gaan wél door in het najaar (met respect voor de veiligheidsvoorschriften):

We volgen de situatie nauwgezet op en nemen de nodige voorzorgen op deze activiteiten. Mondmaskers, desinfecterende gel en andere maatregelen die onze evenementen coronaveilig maken, zullen niet ontbreken. En ondertussen bereiden we ons voor om er ook in 2021 te staan.

We zijn er voor kankerpatiënten

Omdat we beseffen dat (ex-)patiënten - boven op de onzekerheden die kanker met zich meebrengt - met extra zorgen en twijfels zitten door het coronavirus, heeft Kom op tegen Kanker verschillende initiatieven genomen:

  • Bij beleidsmakers pleiten we ervoor dat de versoepelde maatregelen tegemoet komen aan de bezorgdheden van kankerpatiënten en hun naasten. Lees onze aanbevelingen voor een exitstrategie.
  • Op onze website allesoverkanker.be beantwoorden we veel gestelde vragen over het coronavirus en kanker. Bij de Kankerlijn kunnen (ex-)kankerpatiënten terecht met persoonlijke vragen of voor een luisterend oor.
  • We lieten kankerspecialisten aan het woord in online vragenuurtjes (webinar) over de impact die het coronavirus heeft op kankerbehandelingen en andere medische vragen en op het welzijn van (ex-)kankerpatiënten.
  • We maakten geld vrij om onderzoeken te financieren die op korte termijn meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de interactie tussen het coronavirus COVID-19 en kanker.
  • We brengen patiëntenverhalen die andere patiënten inspireren en herkenbaarheid bieden.