zorgvrijwilliger ziekenhuis

'Tijd is het mooiste geschenk'

Delen

Aurelie Snoeck proefde een jaar geleden voor het eerst van vrijwilligerswerk bij Kom op tegen Kanker tijdens De Warmste Week. Intussen kan ze het iedereen aanbevelen.

‘Een jaar geleden mocht ik een halve dag meedraaien als zorgvrijwilliger voor Kom op tegen Kanker in het UZ Gent. Dat beviel me enorm, en ik besloot om de opleiding te volgen. Daar leerde ik om écht te luisteren. Ik praat graag, maar als zorgvrijwilliger moet je vooral ook goed kunnen luisteren. Helaas duurde het even voor ik die vaardigheden aan de praktijk kon toetsen. Door de coronamaatregelen mochten we niet bij de patiënten op de kamers. Intussen kan dat wel, en daar ben ik uiteraard zeer blij om. Half september ging ik eindelijk aan de slag. Ik ga op bezoek bij patiënten om naar hen te luisteren. Dat is bijzonder verrijkend. Je leert het leven naar waarde schatten en plaatst je eigen zorgen in perspectief. Dit jaar trekt De Warmste Week volledig de kaart van vrijwilligerswerk. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Geld geven is een goed begin. Maar je kostbare tijd aan andere mensen schenken is minstens even waardevol.'

Aurelie Snoeck

© Joost Joossen