An Caers, vrijwilliger Kankerlijn

An, vrijwilliger bij de Kankerlijn

Delen

‘Ik werkte al een tijdje als zorgvrijwilliger in het ziekenhuis, toen de regiocoördinator van Kom op tegen Kanker me vroeg of ik zin had om daarnaast ook de Kankerlijn te bemannen. Daar had ik wel oren naar. Ik volgde de opleiding en intussen ben ik anderhalf jaar bij de Kankerlijn aan de slag. Gemiddeld verzorg ik twee dagen per maand de permanentie. Dat doe ik gewoon thuis, van achter m’n computer. Al wie vragen heeft over kanker, kan bellen. Soms willen mensen gewoon hun verhaal kwijt. Anderen zijn op zoek naar informatie. Als ik even wil ventileren na een moeilijk gesprek, kan ik bij de back-upmedewerker van Kom op tegen Kanker terecht. Tussen de telefoontjes door behandel ik vragen die binnenkomen via mail of via het webformulier.'

Uit ieder contact kun je iets leren.

An Caers

vrijwilliger bij de Kankerlijn

'En op geregelde tijdstippen komen de vaste medewerkers en de vrijwilligers van de Kankerlijn samen om verhalen uit te wisselen. Daarbij worden we gecoacht door een psychologe. Uiteraard volgen we ook geregeld opleidingen. Ik vind het fijn om te doen. Elk contact is er één waaruit je zelf iets kunt leren. De combinatie met mijn werk als zorgvrijwilliger is bovendien verrijkend. Mijn ervaring uit het ziekenhuis komt me vaak goed van pas aan de telefoon, en vice versa.’