gele lintje dag tegen kanker

Dag tegen Kanker

Draag of deel het gele lintje

Op donderdag 21 oktober willen we Vlaanderen weer doen overspoelen door een gele golf van solidariteit. We roepen dus iedereen op om die dag het gele lintje te dragen, om het op sociale media te delen of om er creatief mee aan de slag te gaan. 

Speld het op

De lintjes zijn dezelfde als de voorbije jaren, dus speld het zeker op als je er nog eentje hebt liggen. Het lintje wordt ook zeker bezorgd aan de personeelsleden van ziekenhuizen, zorgorganisaties en woonzorgcentra, aan onze donateurs, aan onze vrijwilligers, actievoerders ...

Deel het online

Kom op tegen Kanker deelt op zijn FacebookTwitter en Instagram op 21 oktober een afbeelding van het gele lintje. Deel de afbeelding, samen met #dagtegenkanker, en steek zo ook online kankerpatiënten en hun naasten een hart onder de riem.

Wees creatief en deel het met #dagtegenkanker

Ook in het straatbeeld, op kantoor, in de scholen, in de woonzorgcentra ... gaan we voor een gele golf van solidariteit. Ga dus op 21 oktober creatief aan de slag met ons lintje of met de kleur geel, en deel foto's van je actie online met #dagtegenkanker.

Enkele ideeën?

  • hang het gele lintje op een zichtbare plaats (download het hier en print het af)
  • organiseer een geletruiendag op school, op kantoor, in het woonzorgcentrum ...
  • bak met de hele school of in het woonzorgcentrum koekjes in lintjesvorm
  • maak samen met de bewoners van het woonzorgcentrum gele lintjes uit stof of papier
  • ...

En vergeet het dus niet online te delen met de hashtag #dagtegenkanker.

Gele lintje
banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker