Dag tegen Kanker gele lintje
Lintjes Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Editie 2021

Op donderdag 21 oktober is het de 22ste Dag tegen Kanker. Dan zorgen we dat Vlaanderen en Brussel weer overspoeld worden door een golf van solidariteit, en steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem. Met de Dag tegen Kanker tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen.

Tijdens de Dag tegen Kanker roept Kom op tegen Kanker iedereen op om één dag expliciet hun medeleven en verbondenheid te tonen met kankerpatiënten en hun naasten. Dat gebeurt op tal van manieren.

Wat gebeurt er op de Dag tegen Kanker 2021 (en de dagen ervoor)?

Digitaal aanbod

In de week van de Dag tegen Kanker organiseert Kom op tegen Kanker net als in 2020 een digitaal aanbod: informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties, voor patiënten, mantelzorgers en professionals.. Meer info later

Babbel met een zorgvrijwilliger

Heb je als patiënt of naaste zin in een ontspannende babbel of behoefte aan een gesprek met een van onze zorgvrijwilligers? Dat kan, net als in de rest van het jaar, door contact op te nemen met de Kankerlijn en een babbel aan te vragen. Meer info.

Hartverwarmende activiteiten

Tal van organisaties nemen op verschillende manieren deel aan de Dag tegen Kanker. Heel wat ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseren hartverwarmende activiteiten voor patiënten en hun naasten. Meer info later.

Op radio, tv en sociale media

In aanloop naar en op 21 oktober zelf krijgt de Dag tegen Kanker ook op radio en televisie flink wat aandacht. Daarnaast willen we de sociale media graag opnieuw doen overspoelen door een gele golf van solidariteit.
Meer info later

Doe zelf ook mee en laat kankerpatiënten en hun naasten weten dat ze er niet alleen voor staan!

Draag of deel het gele lintje

Op donderdag 21 oktober willen we Vlaanderen weer doen overspoelen door een gele golf van solidariteit. We roepen dus iedereen op om die dag het gele lintje te dragen of om het op sociale media te delen.
Meer info

Laat je hart spreken

Laat iemand met kanker in je omgeving weten dat je meeleeft, via een digitale boodschap of een gratis postkaartje. Neem deel aan onze publiekscampagne die loopt in de week voor de Dag tegen Kanker en op onze sociale media. Meer info later

Steun het hele jaar door

Het hele jaar door organiseren ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker allerlei activiteiten voor kankerpatiënten. Je vindt een overzicht op allesoverkanker.be.

Tips voor naasten

Op zoek naar tips hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Je vindt op allesoverkanker.be veel tips over wat je kunt doen of wat je beter vermijdt.

banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker