Dag tegen Kanker

Op radio, tv en sociale media

Ook op radio en televisie kreeg de Dag tegen Kanker weer flink wat aandacht, en we riepen iedereen op om de sociale media mee te overspoelen door een gele golf van solidariteit.

 • Op 16 oktober trapten we onze publiekscampagne af, met spotjes op de radio en op sociale media.
 • Televisiezender Eén, onze trouwe partner, bracht in de week van 18 oktober vier speciale uitzendingen naar aanleiding van de Dag tegen Kanker:

  Miguel: dinsdag 19 oktober, om 20.40u
  Never give up. Dat is het levensmotto van Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme (27). Hij kreeg in 2016 te horen dat hij leukemie heeft. In deze special volgt Eric Goens zijn traject van nabij. Na zijn diagnose volgt een periode van genezen, hervallen, genezen en opnieuw hervallen.

  Buurman, wat doet u nu?: woensdag 20 oktober om 21.25u
  Cath Luyten gaat op bezoek bij Goedele Liekens. Met een bang hart start de seksuologe en politica opnieuw met werken, nadat ze vorig jaar te horen kreeg dat ze een agressieve huidkanker had. Met een doelgerichte chemotherapie volgde een lang en heftig genezingsproces. Haar dochters weken al die tijd niet van haar zijde. 

  + Dagelijkse kost: donderdag 21 oktober om 18.15u
  Een lekkere maaltijd kan iemand een groot hart onder de riem steken. Jeroen Meus kookt ter inspiratie voor de kijkers thuis. Zij kunnen nadien zelf aan de slag om te koken voor mensen die het moeilijk hebben. Op de Dag tegen Kanker maakt Jeroen de klassieker vol-au-vent met puree: lekkere comfort food die iedereen kent en graag klaarmaakt.
  Daarnaast roept Dagelijkse kost iedereen via z'n online kanalen op om voor elkaar te koken. De volgers krijgen er kookinspiratie vol lekkere klassieke gerechten, die makkelijk in grote porties te maken zijn en ook makkelijk mee te nemen zijn naar iemand die wat steun kan gebruiken. Mensen kunnen foto's en video's van hun kookkunsten insturen, en wie weet duiken die op in de speciale aflevering van 21 oktober.

  First dates: donderdag 21 oktober om 21.25u
  Op de Dag tegen Kanker ontvangt het First dates-restaurant vier daters die van dichtbij met de ziekte te maken (gehad) hebben. Ze zijn - net als in de andere First dates-afleveringen - op zoek naar een fijne match en de liefde van hun leven, maar deze vier brengen ook hun verhaal rond kanker mee naar de datetafel.

  Meer info over de programma's
   
 • We riepen heel Vlaanderen op om kankerpatiënten en hun naasten ook op sociale media een hart onder de riem te steken, door het delen van het gele lintje en door deel te nemen aan de langste hartslag.
banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker