Dag tegen Kanker gele lintje
Lintjes Dag tegen Kanker

Dag tegen Kanker

Terugblik 2020

Op 15 oktober 2020 spoelde ondanks de coronasituatie opnieuw een golf van solidariteit over Vlaanderen en Brussel. De 21ste Dag tegen Kanker was anders dan andere jaren, maar met z'n allen staken we kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem en toonden we hen dat ze er niet alleen voor staan. En ook de zorghelden werden niet vergeten.

  • Bijna 400 organisaties namen deel.
  • Meer dan 250.000 gele lintjes werden opgespeld.
  • Het gele lintje werd op sociale media 98.795 keer gedeeld.
  • Meer dan 600 patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals schreven zich in voor een van de informatieve en ondersteunende infosessies en initiaties, nieuw door Kom op tegen Kanker georganiseerd wegens de coronasituatie.
  • Ook nieuw was het aanbod van individuele babbels voor kankerpatiënten en naasten met een van onze zorgvrijwilligers, vanop afstand (telefonisch of via beeldbellen) of ter plaatse (raam- of wandelbabbel).
  • Tal van ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseerden voor honderden patiënten activiteiten, coronaveilig, vooral inzettend op verwennerij, en ook digitaal. 
  • Ook BV's toonden hun solidariteit. Campagneleider Frank Deboosere stak hulpverleners in UZ Leuven een hart onder de riem, voerde gesprekken met patiënten in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt, en speelde er ook piano. En onder meer Bart Kaëll, Luc Appermont, Eric Goens, Bart Van Avermaet, Els De Schepper, Koen Crucke, Guga Baul en Carry Goossens maakten tijd vrij voor kankerpatiënten en naasten.
  • Er werden meer dan 10.000 berichten verstuurd naar mensen met kanker, hun naasten en zorgprofessionals (3166 online berichten, die de langste hartslag vormden, en 6933 postkaarten). We zagen het ene na het andere warme bericht, zoals: 'Een opkikkertje op deze speciale dag: veel liefde, een glimlach en een knuffel van ons!' of 'Zo zalig dat we samen kunnen fluitspelen, je bent een supermeisje! Zoveel kracht, altijd gevoel voor humor. Ik ben er voor jou!'.
Dag tegen Kanker 2020
Dag tegen Kanker 2020 Bart Kaëll Luc Appermont
Dag tegen Kanker 2020 Bart Van Avermaet
Dag tegen Kanker 2020
Dag tegen Kanker 2020 Frank Deboosere
Dag tegen Kanker 2020 Eric Goens
Dag tegen Kanker 2020

Steun het hele jaar door

Het hele jaar door organiseren ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker allerlei activiteiten voor kankerpatiënten. Je vindt een overzicht op allesoverkanker.be.

Tips voor naasten

Op zoek naar tips hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Je vindt op allesoverkanker.be veel tips over wat je kunt doen of wat je beter vermijdt.

banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker