Op donderdag 21 oktober 2021 werden Vlaanderen en Brussel overspoeld. Door een golf van solidariteit. Zoals elk jaar op de derde donderdag van oktober, de Dag tegen Kanker. Ook op de 22ste editie staken we met z'n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem en toonden we hen dat ze er niet alleen voor staan.

  • Ruim 400 organisaties namen deel: meer dan 200 woonzorgcentra, nagenoeg alle ziekenhuizen, bijna 100 gemeenten, enkele tientallen zorgorganisaties, scholen en bedrijven. Maar ook politici, donateurs, vrijwilligers, schermgezichten van Één ...
  • Er werden meer dan 250.000 gele lintjes gedragen.
  • Wie op 21 oktober Facebook, Instagram en Twitter opende, kon het gele lintje absoluut niet missen. Meer dan 1 miljoen mensen zagen het gele lintje van onze eigen accounts passeren, maar daarnaast werden onze posts nog tienduizenden keer gedeeld.
  • Meer dan 400 patiënten, mantelzorgers en zorgprofessionals schreven zich in voor een van de informatieve en ondersteunende online infosessies en initiaties.
  • Tal van ziekenhuizen, woonzorgcentra en lokale dienstencentra organiseerden voor honderden patiënten activiteiten
  • Televisiezender Eén, onze trouwe partner, bracht in de week van 18 oktober vier speciale uitzendingen naar aanleiding van de Dag tegen Kanker.
  • Ook BV's toonden hun solidariteit. Frank Deboosere ging langs bij vrijwilligers en patiënten in AZ Sint-Jan Brugge, AZ Delta Roeselare en het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper. Ook bewoners van het WZC Huize Zonnelied in Ieper kregen een bezoekje van onze campagneleider. En onder meer Koen Crucke, Chris Lomme, Sabine De Vos, Lisa Del Bo, Els De Schepper en onze algemeen directeur Marc Michils maakten tijd vrij voor kankerpatiënten en naasten.
  • Er werden meer dan 6000 berichten verstuurd naar mensen met kanker, hun naasten en zorgprofessionals (1435 online berichten, die de langste hartslag vormden, en 4601 postkaarten). We zagen het ene na het andere warme bericht passeren.
Dag tegen Kanker 2021 lintje
Dag tegen Kanker 2021 gezichtsmassage
Dag tegen Kanker 2021 kleding stijladvies
Dag tegen Kanker 2021 Jan Yperman ziekenhuis optreden
Dag tegen Kanker 2021 Frank Deboosere
Dag tegen Kanker 2021 Jan Ypermanziekenhuis Frank Deboosere
Dag tegen Kanker 2021 woonzorgcentrum WZC Frank Deboosere

Steun het hele jaar door

Het hele jaar door organiseren ziekenhuizen, lotgenotengroepen, zorgorganisaties en Kom op tegen Kanker allerlei activiteiten voor kankerpatiënten. Je vindt een overzicht op allesoverkanker.be.

Tips voor naasten

Op zoek naar tips hoe je kankerpatiënten het best kunt bijstaan? Je vindt op allesoverkanker.be veel tips over wat je kunt doen of wat je beter vermijdt.

banner trouwe partners één kbc dag tegen kanker