vrouw met koffie

Dag tegen Kanker

Workshop Omgaan met emoties bij kanker

Workshop van Tine Swyngedouw, klinisch psycholoog-psychotherapeut en Focusingtrainer, rond het omgaan met emoties bij kanker.

Zelf kanker hebben of gehad hebben of een naaste hebben met kanker maakt veel gevoelens en emoties los bij mensen. Dat is ok en normaal. Emoties horen bij kanker.  

Vaak weten we niet goed hoe om te gaan met al die emoties. We zijn geneigd om die zo lang mogelijk weg te duwen en ons sterk te houden. We proberen niet te veel te voelen tot dat op een bepaald moment niet meer werkt en we overspoeld worden door al die gevoelens. 

In deze workshop leerde Tine Swyngedouw je een oefening aan die je daarna telkens kunt herhalen als je merkt dat er iets gaande is bij jou vanbinnen en je niet goed weet wat je ermee moet. De oefening doen heeft op zich al effect en het biedt ook een basis voor als je er nadien met iemand verder over wilt praten. Alleen luisteren naar de oefening zonder mee te doen, kon uiteraard ook. 

We sloten de avond af met nog wat helpende tips rond hoe je met je emoties kunt omgaan. 

  • Tijdstip: maandag 18 oktober, 19-21u
  • Spreker: Tine Swyngedouw, klinisch psycholoog-psychotherapeut, Focusingtrainer met een eigen praktijk EFocusing, en docent Cedric Hèle Instituut
  • Kanaal: Zoom

Download de presentatie

De infosessie kaderde in het digitaal aanbod dat Kom op tegen Kanker organiseerde in de week van de Dag tegen Kanker 2021. Bekijk het volledige programma.

Meer info

  • De oefening en de tips waren voorbeelden van Focusing. Meer info over Focusing
  • Allesoverkanker.be: Leven met kanker
  • Verschillende organisaties houden geregeld infosessies of workshops over omgaan met emoties. In de agenda op Allesoverkanker.be van activiteiten voor mensen met kanker vind je waar en wanneer er infosessies zijn in je buurt.
  • Nood aan een luisterend oor, deskundig advies of informatie over wetenschappelijke, medische, psychologische en sociale aspecten van kanker? Neem contact op via telefoon, mail of chat met de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker.