djembe muziektherapie

Dag tegen Kanker

Workshop Ontspannen tijdens en na kanker

Workshop waarin een mix aan ontspanningstechnieken aan bod komt: mindfulness, klanktherapie, ademhalingsoefeningen ... 

Liesbeth Lemmens: 'Welkom! Ik wil jullie laten kennismaken met het helende van muziek, in al zijn aspecten, op alle vlakken; met ritmes om te aarden en te bruisen van energie, met ontspannende klanken om pijn en stress te verlichten, met bewust bewegen op muziek en je lichaam voelen, met de kracht van visualisatie en klank en het inademen van stilte.'

'Reeds 20 jaar werk ik als ergotherapeute met chronische patiënten en NAH-patiënten. Ik ga altijd op zoek naar wat de krachtbronnen zijn van de mensen met wie ik werk. De mooiste resultaten bereikte ik vanuit mijn eigen passie; vanuit muziek, zingen, klanken, ritme, ademhaling en de natuur. Ik liet me naast gerichte opleidingen inspireren op culturele reizen o.a. in Ghana en India. 

  • Tijdstip: donderdag 21 oktober, 19-21u
  • Spreker: Liesbeth Lemmens, relaxatie- en muziektherapeute
  • Kanaal: Microsoft Teams

Bekijk de opname

De infosessie kaderde in het digitaal aanbod dat Kom op tegen Kanker organiseerde in de week van de Dag tegen Kanker. Bekijk het volledige programma.

Meer info

  • lielemmens.be
  • Allesoverkanker.be: Complementaire behandelingen
  • Verschillende organisaties houden geregeld infosessies of workshops rond ontspannen. In de agenda op Allesoverkanker.be van activiteiten voor mensen met kanker vind je waar en wanneer er infosessies in je buurt zijn.
  • Nood aan een luisterend oor, deskundig advies of informatie over wetenschappelijke, medische, psychologische en sociale aspecten van kanker? Neem contact op via telefoon, mail of chat met de Kankerlijn van Kom op tegen Kanker.